Mediefolk:

Senest 1. juli overtar Reidun Kjelling Nybø somgeneralsekretær.

Reidun K. Nybø er ansatt som ny generalsekretær i Norsk Redaktørforening

– Et privilegium å få jobbe for ytringsfrihet og redaksjonell uavhengighet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Norsk Redaktørforening har i dag ansatt Reidun Kjelling Nybø (52) som generalsekretær.

Nybø kommer fra jobben som assisterende generalsekretær i foreningen, en stilling hun har hatt siden 2013, og erstatter Arne Jensen, som i fjor høst varslet at han ønsker å trappe ned når han fyller 60 år til sommeren.

Jensen fortsetter som seniorrådgiver i halv stilling i redaktørforeningen.

– Vi er glade for at Reidun Kjelling Nybø har takket ja til det vi mener er en av de mest spennende og viktigste lederjobbene i norsk mediebransje, sier styreleder Eirik Hoff Lysholm i en pressemelding.

– Reidun kjenner norske redaktører og problemstillingene som norske redaktører daglig står i, og har gjennom en grundig ansettelsesprosess vist oss at hun er motivert for og har kvalitetene som skal til for å lede Norsk Redaktørforening. Styret starter nå en prosess for å finne en ny assisterende generalsekretær.

Nybø har over 20 års erfaring som journalist og redaktør - blant annet i Avisa Nordland i Bodø. Hun overtar som generalsekretær senest 1. juli 2022.

Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Det er et privilegium å få jobbe for ytringsfrihet og redaksjonell uavhengighet og gi råd til norske redaktører. Det har jeg fått lov til gjennom åtte år under dyktig ledelse av Arne Jensen. Jeg ser fram til å fortsette dette arbeidet og utvikle organisasjonen videre i samarbeid med medlemmene og øvrige samarbeidspartnere, sier Nybø i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS