Aslak Berge og Trine Forsland overtar nå alle aksjene i nettavisen iLaks.

BT selger, gründerpar kjøper seg opp i iLaks

Octavian Forlag overtar alle aksjene i nettavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aslak Berge og Trine Forsland vil via familieselskap Octavian Forlag, heretter eie 100 prosent av oppdrettsavisen iLaks etter at de har kjøpt eierandelen til Bergens Tidende.

Schibsted har, via datterselskapet Bergens Tidende, vært storaksjonær i iLaks siden våren 2014. Eierskapet har vært knyttet til Sysla-samarbeidet. Aksjeblokken som nå er solgt utgjør 34 prosent av iLaks, skriver eierne i en pressemelding.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Schibsted, og særlig Bergens Tidende, for et godt samarbeid og fellesskap gjennom seks år. Nå går iLaks videre på egne bein, og det er jeg trygg på at vi vil gjøre på en utmerket måte, sier eier og ansvarlig redaktør Aslak Berge ifølge pressemeldingen.

Han forteller videre at iLaks også er påvirket av den pågående koronapandemien. Nettstedet er utelukkende finansiert av annonser.

– Vi merker naturligvis også en koronaeffekt på salget. Ordreboken er tynnere enn på samme tid i fjor, og vi opplever også en økt usikkerhet på kundefordringer. Når det er sagt, har vi en robust kostnadstruktur og tåler en del juling.

Han fortsetter:

– iLaks er en B2B-avis innen en klart definert nisje med lyse fremtidsutsikter. Vi rigger avisen for å bli her lenge – også i krevende perioder.

Partene ønsker ikke å offentliggjøre kjøpesummen for aksjene.

iLaks driver også den engelskspråklige nettavisen SalmonBusiness. Samlet har de to avisene 150.000-200.000 unike brukere i måneden.

– iLaks er en viktig nisje- og næringslivsavis for bransjen, med grundige analyser. Ingen brenner mer for iLaks enn Aslak og Trine, og vi tror salget er et fornuftig grep for den videre veksten for selskapet, sier Mari-Marthe Aamold, daglig leder i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS