Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen og administrerende direktør Bjarne Holgersen i Avisa Nordland lanserer på nyåret BodøBy. Foto: Tom Melby
Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen og administrerende direktør Bjarne Holgersen i Avisa Nordland lanserer på nyåret BodøBy. Foto: Tom Melby

Avisa Nordland lanserer ny nettavis for Bodø

BodøBy skal være rendyrket lokalavis for byen.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Beslutningen om nyetableringen ble tatt på et styremøte i Avisa Nordland AS i dag.

– Navnet BodøBy har vi hatt med oss helt siden vi drev egen gratis papiravis under samme navn i 2014, som også den utelukkende fokuserte på Bodø. Den fikk raskt fotfeste og ble populær blant folk i byen. Og da vi la den ned fikk vi så mye kjeft som jeg knapt kan huske at vi har fått. Men nå er vi tilbake igjen, denne gang primært i digital form, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland til egen avis.

Målet er å lansere i mars, og fire nye medarbeidere skal ansettes - ideelt sett innen den tid: en skrivende redaktør, to journalister og en selger.

– Det er Avisa Nordland AS som blir eier av den nye avisa. Men den nye redaksjonen skal jobbe atskilt, selvstendig og uavhengig av AN-redaksjonen, forteller administrerende direktør Bjarne Holgersen i Avisa Nordland.

BodøBy skal finansieres gjennom brukerinntekter og reklame. Alle AN-abonnenter får imidlertid tilgang til alt innholdet. Det planlegges også en månedlig papirutgave av BodøBy som skal distribueres til alle husstander i byen.

Avisa Nordland ble etablert som dagsavis for Bodø og regionen i 2002 etter en fusjon mellom Nordlands Framtid og Nordlandsposten. Amedia er største eier.

Blant konkurrentene er Bodø NU, som ble etablert ett år før fusjonen.

Powered by Labrador CMS