Medieklynge avgjøres neste år

BERGEN (Journalisten): To aktuelle eiendommer står igjen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På en pressekonferanse under Nordiske Mediedager ble antallet aktuelle eiendommer som medieklynge i Bergen halvert. Det kom fram på en pressekonferanse under Nordiske Mediedager torsdag.

Tilbud til høsten

Nå står det mellom GC Riebers eiendom Marineholmen like vest for Store Lungegårdsvann og Entra Eiendoms Lars Hilles gate 30 nordvest for Store Lungegårdsvann. Sistnevnte eiendom er også kjent som DNB-bygget.

Det er aktørene TV 2, Bergensavisen, NRK, Vizrt, Bergens Tidende og Universitetet i Bergens medieutdanning som vurderer å flytte sammen. De seks organisasjonene var enige på hver sin kant om å gå videre med de to prosjektene.

Prosjektleder Sven Ove Søreide i TV 2 sa at en endelig avtale om samlokalisering først kan inngås litt inn neste år. Fram mot sommeren skal de seks aktørene arbeide fram kravlister til bygget de ønsker seg. Deretter ventes det at de to eiendomsaktørene vil gi tilbud til høsten.

– Tanken er at vi i desember skal gå til våre respektive beslutningsorgan for å få en intensjonsavtale med en av aktørene, sa Søreide.

Powered by Labrador CMS