Sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen er blitt møtt med sterke reaksjoner etter publiseringen av et brev fra Viggo Kristiansen.
Sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen er blitt møtt med sterke reaksjoner etter publiseringen av et brev fra Viggo Kristiansen.

Fædrelandsvennen beklager brev-publisering på lederplass

Men står fast på at det var riktig å publisere brevet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken er oppdatert med kommentar fra klubbleder.

«Det er svært sjelden avisen mottar så mange og sterke reaksjoner som etter publiseringen av Viggo Kristiansens brev», skriver Fædrelandsvennen i en leder publisert tirsdag kveld.

Lederartikkelen kommer etter avisens omstridte publisering av brevet hvor Kristiansen takker Kristiansand for en hjertevarmende mottakelse i hjembyen.

Avisen skriver videre i lederen:

«Både omfanget av og styrken i tilbakemeldingene gjør inntrykk. De viser også hvor vanskelig selve saken fortsatt er i Kristiansand. Det streber vi etter å hensynta i vår omtale og dekning.»

Videre står det i lederen at Fædrelandsvennen står fast på at det var rett å publisere brevet, men at de ser at det burde vært gjort på en annen måte.

«Samtidig beklager vi måten selve publiseringen skjedde på. Brevet burde vært satt inn i en større sammenheng. Kristiansen selv ønsker ikke å la seg intervjue foreløpig, men vi kunne allerede i forbindelse med publiseringen intervjuet hans støttespillere om bakgrunnen for brevet og representanter for de etterlatte om deres reaksjoner på dette», skriver avisen - og avslutter:

«Vi tar på alvor alle reaksjonene som har kommet og vil ta disse med oss som en del av bakteppet for den videre dekningen av denne saken.»

Sjefredaktør Eivind Ljøstad karakteriserte reaksjonene som en «storm» overfor Journalisten da vi snakket med ham mandag formiddag.

– Nesten alt vi publiserer om Baneheia skaper reaksjoner, men dette skapte uvanlig sterke reaksjoner. Først og fremst fra lesere, men publiseringen har også skapt diskusjon internt, noe jeg anser som helt naturlig.

Leder for redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen, Janne Birgitte Prestvold, skriver i en sms til Journalisten:

«Vi registrerer at den redaksjonelle ledelsen har tatt inn over seg kritikken mot måten brevet fra Viggo Kristiansen ble publisert på. Redaksjonsklubben har etterspurt en beklagelse fra Eivind Ljøstad. Nå kom den på lederplass, som en viktig og nødvendig erkjennelse.»

Hun skriver videre:

«Vi er glad for at den kommer. Vi håper også den vil bety noe for de av våre lesere som reagerte negativt på formen publiseringen av Kristiansens brev fikk. Vi er en solid gjeng med journalister som jobber hver dag med å lage aktuell, relevant og etterprøvbar journalistikk i Fædrelandsvennen. Det ser vi fram til å fortsette med, når vi nå legger dette bak oss.»

Da Journalisten snakket med Prestvold mandag, uttalte lederen for den lokale NJ-klubben:

– Vi var flere som reagerte umiddelbart da brevet ble publisert i går, ikke minst på grunn av den formen det hadde, som et brev fra Viggo Kristiansen og bare dét. Det er et unisont journalistkorps som har reagert ganske kraftig på måten dette ble publisert på, og redaktørkollegiets håndtering av publiseringen.

Powered by Labrador CMS