Vil flytte desken ut av byen

Det liker man ikke i redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Harstad Tidende ser etter nye muligheter til å kutte kostnadene. Et av forslagene som foreligger er å flytte desken fra Harstad til Bladet Tromsø. Det møter motstand fra både redaksjonsklubben og ansvarlig redaktør Bård Borch Michalsen.

Kritiske

– Vi er sterkt kritisk til en del av de mest radikale ideene om redaksjonelle stordriftsfordeler som ledelsen ønsker å oppnå. Jeg mener de berører publisistiske prinsipper, sier klubbleder Knut Godø.

Godø forteller at det vil få mannskapsmessige konsekvenser dersom flyttingen av desken gjennomføres. Samtidig har han ikke like stor tro på den økonomiske gevinsten ledelsen mener en flytting vil ha.

Klubblederen forteller videre at avisa har vært i konstant omstilling de siste fem årene, og selv om man er vant med det, er det lite morsomt.

Bekrefter

– Ett alternativ som utredes, er å samle redaksjonelle deskfunksjoner for HTG-avisene i Troms på ett sted om ettermiddagen og kvelden, bekrefter sjefredaktør Michalsen, og legger til:

– Vi må alle være innstilt på å finne løsninger for mer effektiv produksjon, men jeg kan selvsagt ikke akseptere ikke at redaksjonell styring flyttes fra Harstad til et annet sted. Det er en redaktørs privilegium å velge hvordan redaksjonen skal organiseres. Harstad Tidende skal naturligvis ledes og redigeres fra Harstad.

I Harstad

– Det er innført et helvetes kostnadsregime som strammes stadig sterkere til. Det er som en pinebenk. Vi føler at vi er på smertegrensen, kanskje et par hakk over, sier klubblederen.

Frilansbudsjettene er kuttet og klubblederen sier at svekker man innholdet, så vil det føre til svekket avissalg. Harstad Tidende mistet 330 aviser av opplaget sitt i fjor, og lå ved årets utgang på 13.173 eksemplarer.

Arbeidsgruppen i Harstad Tidende Gruppen som ser på effektivisering av sideproduksjon i avisene, ledes at Bladet Tromsøs ansvarlige redaktør Johnny Hansen. Det har foreløpig ikke lykkes Journalisten å få ham i tale. Ansvarlig redaktør i Harstad Tidende, Bård Michalsen var derimot tilgjengelig, og gjorde det klart hva han tenker om å flytte desken.

– Harstad Tidende skal redigeres fra Harstad. Mer føler jeg ikke riktig å si nå, sier han.

Det har heller ikke lykkes Journalisten å få administrerende direktør Rolf Erstad i HTG i tale.

 

Powered by Labrador CMS