Dokumentaren har fått navnet «Norway's Silent Scandal». Ifølge Dagbladet er tittelen utledet av at Barne- og likestillingsdepartementet ikke vil kommentere saken overfor BBC.

BBC med dokumentar om norsk barnevern

Lørdag viste BBC en dokumentar om norsk barnevern.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Her tar den britiske allmennkringkasteren opp det de mener er problemer med barnevernet her til lands.

– Det startet med nysgjerrighet om hvorfor det er mer internasjonal oppmerksomhet om norske barnevernssaker enn tilsvarende i andre land. Svaret virker å være at interessegrupper rundt saker i Norge gjør mer ut av seg. Det ser ikke ut til å være så store forskjeller på barnevernet i Norge og andre land, sier BBC-reporter Tim Whewell til Dagbladet.

Reporteren står bak en ny dokumentar som ble vist på BBC lørdag kveld. Det er også laget både en skriftlig versjon og en radioversjon av dokumentaren. Her tar Whewell blant annet opp saken hvor en norsk psykiater med barnevernssaker som spesialitet i april i år ble dømt til 22 måneders fengsel i tingretten for nedlasting og deling av overgrepsbilder og barneporno.

Han har også intervjuet flere navngitte foreldre, som hevder de har blitt utsatt for urimelige og ødeleggende vurderinger av denne psykiateren spesielt og barnevernet generelt.

Dokumentaren har fått navnet «Norway's Silent Scandal». Ifølge Dagbladet er tittelen utledet av at Barne- og likestillingsdepartementet ikke vil kommentere saken overfor BBC.

Departementet skriver til Dagbladet at reporteren blant annet ønsket å intervjue statsråd Linda Hofstad Helleland (H) om psykiateren.

«Etter en telefonsamtale med journalisten der både dommen mot psykiateren og asylsak i Polen ble nevnt som saker han ønsket å omtale, svarte vi at vi ikke kunne kommentere dette, og at vi ikke hadde mulighet til å gi intervju i denne gangen», skriver departementets kommunikasjonsavdeling.

Powered by Labrador CMS