Arve Juritzen bekrefter overfor Journalisten at han var i samtaler med Resett-styret om en mulig redaktørjobb.
Arve Juritzen bekrefter overfor Journalisten at han var i samtaler med Resett-styret om en mulig redaktørjobb.

Bekrefter: Arve Juritzen var tiltenkt redaktørjobben i «nye» Resett

Diskuterte mulighetene for «kvalitetsavis med fokus på næringsutvikling og jobbskaping».

Publisert Sist oppdatert

Fjoråret ble turbulent for den alternative nettavisa Resett. Etter bråk i redaksjonen og den påfølgende sparkingen av redaktør Helge Lurås, varslet styret i Resett endringer. 

Maria Zähler, Resett-skribent og lokalpolitiker for Oslo Frp, trådte inn som konstituert redaktør i påvente av en ny redaktøransettelse. Og i oktober virket en nyansettelse å være nært forestående: 

Da skrev styret at de hadde en ny redaktør med lang journalistisk og redaksjonell erfaring klar.

Nå kan Journalisten avsløre at forlegger og tidligere journalist Arve Juritzen var tiltenkt redaktørstolen for den omstridte nettavisa. 

Samtaler med styreleder

På spørsmål fra Journalisten bekrefter den nåværende forleggeren i Juritzen forlag, tidligere journalist i TV 2 og TVNorge, situasjonen. I en e-post skriver han at han var i samtaler med tidligere Resett-styreleder Monica Staff

Samtalene dreide seg om mulighetene «for en kvalitetsavis med fokus på næringsutvikling og jobbskaping med fotfeste til Høyre for sentrum», beskriver Juritzen. 

– Hyggelige samtaler vi valgte å ikke gå videre med. Noe mer er det ikke rundt dette, skriver Juritzen til Journalisten. 

Journalisten erfarer at Resett hadde flere søkere til redaktørjobben. Flere kandidater var aktuelle avhengig av hvilket ambisjonsnivå styret kunne gå for, som igjen var avhengig av tilgjengelig kapital.

– Sentral og avgjørende

Ifølge tidligere styreleder Staff ønsket styret å dra Resett i en helt annen retning enn de mente at den daværende organisasjonen hadde kompetanse til. 

–  Målet var et større, profesjonelt og vidtfavnende, faktabasert og kritisk mediehus. I forsøket på å kapitalisere opp et «nytt» Resett var Juritzen, med sin faglige relevante kompetanse, en helt sentral og avgjørende person å ha med på laget, skriver hun i en sms til Journalisten. 

Det var imidlertid ikke mulig å hente penger til dette i fjor høst, ifølge Staff, som sier at renteøkninger og resesjonsfrykt i finansmarkedene førte til en generell kapitaltørke. 

Det ble dermed ingen Arve Juritzen i redaktørstolen hos Resett, men kroken på døra etter fem år i drift. Staff svarer ikke direkte på Journalistens spørsmål om hvorvidt det var Juritzen som ble kunngjort å være «klar» for jobben.

I desember meldte styret oppbud i selskapet, før tidligere redaktør Lurås meldte seg på igjen og kjøpte domenet fra konkursboet. 

I dag videresendes man til Lurås' nye nettsted Inyheter.no når man besøker Resetts nettadresse.Powered by Labrador CMS