Slik så planene om en medieklynge på Nøstet ut på et tidlig stadium i fjor høst. Montasje: Rambøll/Bergens Næringsråd

Tror på klynge i Bergen

Til uka presenterer utbyggere planer for en samlokalisering av bergenske mediebedrifter.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I fjor skrev Journalisten om planene for å samle flere mediemiljøer i Bergen under samme tak. Målsetningen er både å skape et miljø for innovasjon og å oppnå synergieffekter gjennom felles infrastruktur. Aktuelle mediebedrifter som kan gå sammen om felles lokalisering i byen er TV 2, Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK Hordaland og medieutdanningen ved Universitetet i Bergen.

Fire skal bli to

Til uka blir mediebedriftene presentert planer fra fire utbyggere. Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 vil ikke si noe om hvilke behov utbyggerne er bedt om å levere på:

– Det vil jeg ikke kommentere før planene er presentert.

Bergensavisen skrev sist helg at de fire aktuelle stedene er J Berstads eiendom på Nøstet, Odfjells eiendom Nygårdsporten, GC Riebers eiendom på Marineholm og Entra OPFs eiendom i Lars Hillesgate (se kart).

Etter påske inviteres to av utbyggerne til å være med videre i prosessen.

Vanskelig situasjon

Leieavtalen til TV 2s nåværende lokaler på Nøstet går ut 2015. De lokalene skal TV-selskapet uansett ut av.

– Situasjonen her på Nøstet er veldig vanskelig for TV 2. Vi sitter i tre ulike bygg og har i realiteten ingen ekspansjonsmuligheter. 

Kommunikasjonsdirektøren sier at det er en kjensgjerning at TV 2 har dårligst tid med å finne ny lokalisering. Men han legger til at medieselskapet jobber ut fra målet om en medieklynge.

– Det er utgangspunktet. Men det kan bli snakk om å bygge i flere trinn. Det får vi svar på når utbyggerne presenterer sine planer i neste uke, sier Indrøy, og understreker at han uttaler seg på vegne av TV 2.

Også Bergensavisens leieavtale løper ut i 2015. Til Bergens Tidende sist helg sa flere bergenske medieledere at de er interessert i medieklyngeplanene. NRK gjennomfører for tiden samtidig en evaluering av alle sine lokalkontorer for å se på mulige endringer.

Entusiasme

Indrøy sier prosjektet møter mye entusiasme fra ulike aktører.

– Jeg har jobbet med dette i to år. Vi har hatt bra møter, og det begynner også å modnes blant de ansatte. Viljen er stor, og jeg har stor tro på dette. Myndighetene viser også stor entusiasme og er ivrige. Men det er også utfordringer ved å ha en stor bygningsmasse i sentrum eller sentrumsnære områder.

Powered by Labrador CMS