Branns Ruben Kristiansen med et luftig svev under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Brann på Nadderud Stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

TV 2 og Bergens Tidende kjøper fotballrettigheter sammen

Skal vise Brann i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«TV 2 og Bergens Tidende har i fellesskap kjøpt rettigheter til å vise Brann sine kvalifiseringskamper til Europaligaen i 2019», skriver de to i en pressemelding.

Sommeren 2019 kan Brann kvalifisere seg til Europaligaen, hvor klubben sist var representert i 2007-2008-sesongen. For å komme dit, må Brann gjennom fire kvalifiseringsrunder i juli og august. Hjemmekampene vil bli vist av både Bergens Tidende og TV 2.

– Samarbeidet om TV-rettigheter er et pilotprosjekt, også når det kommer til det redaksjonelle innholdet. Vi går i studio og til stadion i fellesskap, og kampsendingen på BT og på TV 2 vil være den samme. Målet er å gi våre abonnenter en strålende sending, både teknisk og innholdsmessig, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, ifølge pressemeldingen.

Sjefredaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende legger til:

– Norske mediebedrifter trenger å samarbeide mer i årene som kommer, og denne avtalen er et eksempel på det. Vi styrker tilbudet til våre abonnenter på en måte som vi ikke ville klart alene. TV-rettigheter er kostbart, og kravene til kvalitet i produksjonen er høye. Ved å gå sammen kan TV 2 og Bergens Tidende spille på hverandres styrker, og samtidig ha noen å dele regningen med.

Daglig leder i Sportsklubben Brann, Vibeke Johannesen, synes samarbeidet er spennende:

– Vi i Brann synes det er spennende at BT og TV 2 inngår et samarbeid. Dette sikrer både stor og profesjonell produksjon, god redaksjonell oppfølging av kampene våre og gir publikum over hele Norge anledning til å se Brann i aksjon.

Powered by Labrador CMS