NRK skal ut i trafikken

Vil starte ny tjeneste som kan gi NRK.no mertrafikk.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Først var det Yr.no, deretter kom Ut.no og om ikke så lenge kommer en egen trafikkportal som NRK skal utarbeide i samarbeid med Ruter, Trafikanten og Statens vegvesen.

Her kan du lese NRKs søknad.

Her finner du samarbeidsavtalen mellom de fire partene.

Det kommer fram i en søknad om forhåndsgodkjenning NRK har sendt inn til Medietilsynet. NRKs tjenester på nett har den senere tid blitt drøftet i mediehusene gjennom en høringsrunde. De store kommersielle aktørene som Berner Gruppen, VG og TV 2 er skeptiske til NRKs sterke posisjon på nett, og tjenesten NRK kan publisere gratis.

Mer trafikk til NRK

TV 2 viste i sin høringsuttalelse til at NRKs planlagte skoleportale, kan ødelegge for betalingstjenesten TV 2 Skole. Alle de tre ovennevnte ønsker å få et ord med i laget når NRK søker om forhåndsgodkjenning av tjenester lignende trafikkportalen.

Det brede kravene om innsyn i søknadene og budsjettene gjør kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas bekymret, da han tror at det kan gjøre at samarbeidspartnere kan finne på å trekke seg fra slike prosjekter.

Etter at Yr slo gjennom har mange vist til at den er en av årsakene til at NRK har vokst voldsomt på nett. Også den nye tjenesten, dersom den godkjennes, skal telle med i NRK. nos trafikktall.

900.000 kroner i året

Mens NRK skal stille med fire utviklere i oppstartsfasen, men etter hvert skal det reduseres til tre. De skal også sette av mannskaper som skal stå for driften og sørge for at trafikkinformasjonen fra samarbeidspartnerne kommer riktig på nett.

NRK er også forpliktet til å markedsføre tjenesten på radio, fjernsyn og NRK.no når portalen er klar til bruk. NRK skal også sørge for at trafikkportalen får værdata fra yr.no.

Budsjettet for første året er 900.000 kroner, og ifølge samarbeidsavtalen skal dette være minimum det påfølgende året. NRK skal bære en tredjedel av felleskostnadene. Det skal ikke være reklame på nettsidene.

 

Powered by Labrador CMS