NY STYRELEDER: Bernt Olufsen kan ikke utelukke at diskusjonen om Polaris Medias eierskap i Finn kan komme opp til diskusjon. Foto: Birgit Dannenberg
NY STYRELEDER: Bernt Olufsen kan ikke utelukke at diskusjonen om Polaris Medias eierskap i Finn kan komme opp til diskusjon. Foto: Birgit Dannenberg

Utelukker ikke diskusjon om Finn-eierskap

Men det står ikke på dagsorden nå, lover fersk styreleder Bernt Olufsen i Polaris Media.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld ble den tidligere VG-redaktøren, nå Schibsted-redaktøren, valgt til styreleder i Polaris Media. Schibsted fikk også inn finansdirektør Trond Berger i styret. Nya Wermlands-Tidningen, som er nærstående Schibsted, er også representert med Lars Gösta Svensson.

Utelukker ikke Finn-diskusjon

Bernt Olufsen sier han vil starte med å gjøre seg kjent med strategiene til selskapene i konsernet. Deretter mener han det er nødvendig å forsterke fokuset på digital utvikling. Å selge eierposten på 10,1 prosent i Finn til Schibsted er ikke aktuelt, sier styrelederen.

– Jeg anser ikke det som et akutt spørsmål. Det har ikke vært aktuelt på en stund. Jeg føler heller ikke min arbeidsgiver kommer til å ta det opp i morgen, sier den hjemvendte trønderen.

– Ok. Hva med til høsten?

Olufsen ler mildt.

– Det er ikke definert på agendaen ennå. Men det kan hende det kommer opp til diskusjon igjen. Det vet jeg ikke.

– Bygger ikke CV

Det nærmeste styrelederen kommer en programerklæring nå er at han tror på en fri og uavhengig journalistikk som må ha ressurser til å utvikle seg kvalitativt. Og han mener det er bra for Polaris Media at eierforholdet nå er avklart i konsernet.

– Vår agenda er ikke annerledes enn at den flytende situasjonen nå har stabilisert seg. Og det er ikke rart at den største eieren som har ambisjon om å forbli en strategisk og god eier gjør seg gjeldende i styrende organer.

– Hva svarer du konserntillitsvalgt Ulf Dalheim som onsdag sa han håper du ikke blir en marionett for Schibsted?

– Jeg bygger ikke lenger en CV i Schibsted, og oppfatter meg som en uavhengig talsmann for det publisistiske hos min arbeidsgiver. Det vil jeg også fortsette å være.

Møtte tillitsvalgte

Torsdag møtte Olufsen tillitsvalgte i trønderkonsernet. Der orienterte han om hva han står for.

– Det var et hyggelig møte av presenterende art om hva mitt syn på publisistisk virksomhet er.

Leder Helge Gloppen i konsernlaget til NJ er fornøyd med at den nye styrelederen tenker journalistisk.

– Men han er tydelig på at det må penger til for å utøve god journalistikk, sier Gloppen, som sier han er positivt avventende til maktskiftet.

Frykter avkastningskrav

Gloppen er fornøyd med at eiersituasjonen nå er avklart. Men han legger ikke skjul på at utfallet ikke var det klubben ønsket mest.

– Vi liker en avklaring, men ikke at Schibsted blir så sterke og dominerende. Det kan medføre at det skjer større ting i løpet av kort tid.

– Hva sikter du til?

– Et salg av Finn.no er nevnt. De kan selge det, og bevilge seg et kontantbeløp.

Gloppen frykter også at høye avkastningskrav fra Schibsted skal føre til bemanningsreduksjoner.

Olufsen sier han ikke kan tallfeste et avkastningskrav riktig ennå. Det blir en oppgave for det nye styret. Men han antyder at det kan ligge på 10 til 15 prosent, slik det er i Schibsted Norge-avisene.

– Men det er en tydelig aksept for at marginene vil være bevegelige mål gjennom transformasjonen, sier Olufsen, og sikter til endringene mediebransjen går gjennom.

Møtes i Oslo

Det første styremøtet Olufsen leder går av stabelen 20. juni. I Oslo. Kilder Journalisten har snakket med trekker det fram som et viktig signal at møtet ikke holdes i Trondheim.

– Det har vi ikke hatt innflytelse på. Det er det gamle styret som har planlagt det, forklarer Olufsen.

Powered by Labrador CMS