Statsadvokat Frederik Ranke (t.v.) og John Christian Elden er aktor og forsvarer i Bertheussen-saken. Her fra en annen anledning.

Slipper inn 39 pressefolk under Bertheussen-saken – under strenge restriksjoner

Legger opp til fotosamarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En mye omtalt straffesak går for retten i Oslo tingrett fra tirsdag 8. september, der tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen står tiltalt for flere forhold.

Oslo tingrett opplyser mandag at 39 pressefolk, inkludert journalister, fotografer og tegnere, har fått tildelt plass inne i selve sal 250 i Oslo tingrett i de ti ukene saken skal pågå.

Flere andre får mulighet til å følge saken ved direkteoverføring.

Tillater filming

Smittevernhensyn gjør at retten innfører flere restriksjoner på hvordan mediene kan jobbe i og sende fra rettssalen.

Retten tillater fotografering av enkelte faser av saken, forutsatt at at mediene samarbeider om bilder og film.

«Det er gitt tillatelse til fotografering og filming av innledningsforedrag, sluttprosedyrer og domsavsigelse i saken. Det er en betingelse at dette gjøres som en pool-produksjon. Retten har gitt poolansvaret til NTB (stillbilder) og NRK (flerkamera)», står det i infoskrivet fra rettens infoavdeling.

Ikke live fra salen

Under pauser i rettssalen legges det også opp til pool-ordning, og retten tillater kun én fotograf for stillbilder og én for filming.

Det blir ikke gitt anledning til å sende live fra rettssalen, heller ikke for de som har poolproduksjonen, skriver rettens infoavdeling.

Eventuelle pressebriefer med involverte parter skal også gjøres inne i selve salen.

Powered by Labrador CMS