Danske Se og Hør har omtalt feil person som drapsmann.
Danske Se og Hør har omtalt feil person som drapsmann.

Uskyldig familiemedlem hengt ut som drapsmann i danske Se og Hør

Straffbart, mener ekspert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da det danske ukebladet Se og Hør skrev om en 51-åring som er siktet for et brutalt drap på en kvinne, brukte de bilde av feil person, avslører Lokalavisen Århus.

Kjendisbladet skal ha brukt et pikselert bilde, men medarbeidere i lokalavisa som hadde vært til stede under mannens fengslingsmøte, fikk likevel en mistanke om at bildet kunne være av feil person.

Snytt av kilde

Saken skal ha gått ut både på nett og i papirutgave, men skal nå være fjernet fra kjendisbladets nettsider.

Den avbildede mannen skal være i familie med offeret i drapssaken.

Ifølge lokalavisa, som gjorde kjendisbladet oppmerksom på saken, sier ansvarlig redaktør i Se og Hør, Niels Pinborg, at det er «skrekkelig» at de har brukt feil bilde.

De hadde kjøpt bildet av en tipser:

– Vi har blitt snytt. Han har bevisst eller ubevisst sendt oss noen bilder som ikke var riktige, sier redaktøren til lokalavisa.

Samme artikkel inneholdt sitater fra en anonym kilde som hevder å være en venn av den drapssiktede mannen.

Straffbart

Mediejurist Sten Schaumburg-Müller sier til danske Journalisten at publiseringen åpenbart kan være i brudd med flere paragrafer i den danske straffeloven.

En grov, feilaktig beskyldning framsatt gjennom et massemedium kan i Danmark straffes med fengsel i inntil to år, selv om Schaumburg-Müller mener det er bøter som kunne vært aktuelt i denne saken.

Se og Hør-redaktøren beklager saken i en egen artikkel på bladets nettsider, og opplyser til danske Journalisten at han personlig har fått gitt en uforbeholden unnskyldning til mannen på bildet.

Powered by Labrador CMS