Kringkastingsrådet er kritisk til at NRK ikke advarte mot sterke bilder da de viste video fra da politiet skjøt og drepte en mann på Bislett tidligere denne måneden.

Kritiserer NRK for videobruk fra Bislett-skytingen

Flere av medlemmene i Kringkastingsrådet reagerer.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kringkastingsrådet er kritisk til NRKs bruk av videokutt fra hendelsen da politiet skjøt en mann på Bislett. NRK burde ha advart på forhånd om bildebruken.

Skytingen på Bislett ble diskutert etter at det var kommet inn klager på at NRK viste sterke bilder uten advarsler, skriver M24.

Flere av medlemmene i Kringkastingsrådet synes videoene fra Bislett-skytingen var voldsomme, og redaksjonssjef Hanna Thorsen forklarte at de var seg dette bevisst.

– Det er en krevende balansegang. Vi er ikke i tvil om at dette er sterke bilder, og vi ser at vi med fordel kunne advart mot dem, sa hun under rådets behandling av saken.

Kringkastingsrådet behandlet også NRKs dekning av Acer og Nei til EUs søksmål mot staten. Det var kommet inn 197 klager på den manglende dekningen av rettssaken.

Redaksjonssjef Kyrre Nakkim i NRK Nyheter sa at de valgte å ikke dekke den så mye i innledningen av rettssaken, men at den vil bli dekket hvis Høyesterett behandler anken.

Også Dagsrevyens omtale av boken til NRK-journalist Magnus Takvam var klaget inn, men disse klagene ble kategorisk avvist av et samlet Kringkastingsråd.

Heller ikke klagene på Nytt på Nytts harselas med Høgskolen i Nesna fikk medhold, selv om rådet var noe splittet i saken.

Powered by Labrador CMS