Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund tar selvkritikk etter flere reaksjoner.

Skogen Lund etter reaksjoner:
– Skulle ønske jeg hadde formulert meg annerledes

Tar selvkritikk etter Tangen-uttalelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter flere runder med kritikk, senest fra Schibsted-eiere, tar konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted nå selvkritikk for uttalelser om mediene og VGs dekning av «Tangen-saken».

– I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde formulert meg annerledes, skriver Skogen Lund, via kommunikasjonssjef Atle Lessum, til Journalisten.

Umiddelbar kritikk

DN omtalte fredag at Skogen Lund hadde uttalt at hun hadde vært «jævlig irritert» på dekningen, at det var «helt vanvittig» det den nyansatte oljefondssjefen Nicolai Tangen hadde blitt utsatt for, og at VG var de som hadde «kjørt ham aller hardest».

Uttalelsene falt i forbindelse med et videostrømmet NHH-arrangement.

Schibsted-sjefen fikk umiddelbart kritikk fra flere hold for å sette Schibsted-medienes troverdighet i fare, og mandag morgen kunne Journalisten fortelle at også Schibsted-eierne i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier reagerte.

– Det er da uheldig om representanter for eier og utgiver uttaler seg på måter som kan være egnet til å påvirke det fremtidige redaksjonelle arbeidet i et eller flere sakskomplekser, eller som er egnet til å skape tvil hos publikum om den redaksjonelle uavhengigheten. Det gjelder selv om uttalelsene ikke har vært ment å skulle påvirke redaksjonelle valg, og selv om de ikke har påvirket redaksjonelle valg, uttalte styreleder Jon Wessel-Aas.

Har snakket med VG

Kristin Skogen Lund skriver til Journalisten:

– Som konsernsjef forstår jeg at jeg må stå til rette for mine uttalelser. Min kommentar i denne saken falt som et svar til en student på Handelshøyskolen, og var ikke ment å skulle legge noe som helst press på noen av våre redaksjoner.

– I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde formulert meg annerledes. Jeg har snakket både med redaktør i VG og tillitsvalgte i avishuset i etterkant, og er trygg på at ingen føler at jeg har lagt et press på redaksjonene, eller er påvirket av uttalelsen. Den redaksjonelle uavhengigheten til Schibsteds aviser har vært og er absolutt.

Journalisten har stilt oppfølgingsspørsmål:

– Hvordan skulle Skogen Lund ønske hun hadde formulert seg i stedet?

– Er dette å anse som en beklagelse, i så fall til hvem?

Beskjeden via kommunikasjonsjef er at hun ikke har mer å legge til.

Powered by Labrador CMS