Finanskrisen feller flere

Britiske Press Gazette dropper journalistikk og i Boston snus hver stein for å berge tradisjonsrik avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etterdønningene fra finanskrisen fortsetter sin tur i Europa og i USA.

Dropper journalistikken

I England har bransjebladet Press Gazette bestemt seg for ikke lenger å komme ut på papir. Den 43 år gamle publikasjonen vil nå være nettbasert som følge av økonomiske problemer, skriver Press Gazette selv.

Bransjebladet ble kjøpt av medieselskapet Wilmington Group i 2006, på det tidspunktet var Press Gazette satt under administrasjon og det var overhengende fare for nedleggelse.

Ifølge MediaGuardian vil nettstedet ikke lenger tilby journalistikk.

– Det kommer ikke til å være noen nyhetsdekning på nettstedet, vi vil utvikle det til å tilby andre tjenester som henvisning til frilansere og kursing, sier Les Kelly som er administrerende direktør i Wilmington Group.

Press Gazette har tre heltidsansatte i redaksjonen.

Mot nedleggelse

The New York Times Company (NYTC) vurderer å legge ned The Boston Globe. Den snart 140 år gamle avisen hadde i fjor et gjennomsnittlig opplag på hverdagene på 350.605 aviser, noe som er en nesten ti prosents tilbakegang fra året før. Som så mange andre amerikanske aviser sliter The Globe økonomisk.

Ifølge Bloomberg forhandler eierselskapet NYTC med fagorganisasjonene for å finne måter å kunne kutte kostnadene med 20 millioner dollar. I alt er det 10 forskjellige fagorganisasjoner i avisen som til sammen representerer 1350 ansatte.

NYTC har allerede gjennomført kutt i hovedavisen The New York Times. 100 stillinger er fjernet og alle ikke-organiserte ansatte har fått fem prosent lønnskutt.

Ifølge The Boston Globe ligger avisen an til å gå med 85 millioner dollar i underskudd i år.

Nye eiere

I Chicago søkte nummer to-avisen The Chicago Sun-Times konkursbeskyttelse før helgen. Dermed følger den i fotsporene til storavisa Chicago Tribune hvor moderselskapet har gjort det samme.

Avisen har tidligere hatt eiere som bedrageridømte Sir Conrad Black og Rupert Murdoch, og forsøker å finne nye eiere for å redde avisbedriften.

Ifølge nettstedet Chicago Business skal potensielle kjøpere ha vært i kontakt med Sun-Times Media om å kjøpe seg inn.

– Vi trenger å få inn ekstra kapital, sier administrerende direktør Jeremy Halbreich. Han utelukker ikke at selskapet kan bli stykket opp før salg.

Selskapet gir ut et stort antall mindre lokalaviser i Chicago i tillegg til hovedproduktet Sun-Times.

Powered by Labrador CMS