Faksimile av Bygdanytts lek med forsider.

Stuntet sin egen variant av BAs omstridte oppslag

Bygdanytt forteller den lokale fotballhelten Mons Ivar Mjelde hvilke fly han kan ta hjem til Bergen for å overta som Brann-trener.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lokalavisa Bygdanytt i bydelen Arna i Bergen viser i dag fram en forside som er til forveksling lik det omstridte oppslaget i Bergensavisen torsdag. Budskapet er at den lokale fotballstørelsen Mons Ivar Mjelde, som tidligere har vært trener for Brann, bør komme seg hjem til Bergen og ta over treneransvaret i den tidligere storklubben.

Bygdanytt viser til tre flyavganger fra Kristiansand, der Mjelde nå er trener for eliteserieklubben Start, til Bergen. Temmelig likt BA-oppslaget, som viste den sparkede Brann-treneren Rikard Norling tre alternative flyavganger fra Bergen til Stockholm. BA-forsiden ble bejublet av en del, men sterkt kritisert av andre.

Ifølge Bygdanytt-redaktør Eirik Langeland Fjeld er Mjelde-oppslaget utformet som en papirforside, men kun publisert på nett og spredt i sosiale medier. Med stor respons og bra trafikk.

– Norling-saken er jo en het potet i Bergen for tiden. Jeg skal ikke mene så mye om den kontroversielle BA-forsiden, men det var naturlig for oss å lage en variant. Vi fikk denne ideen i går, men for sent til å bruke den som oppslag i dagens papirutgave. Derfor valgte vi å gjøre det på denne måten, som en illustrasjon til et åpent brev til Mjelde. Bygdanytt dekker både en bydel i Bergen og Osterøy kommune, der Mjelde opprinnelig er fra.

Ifølge Fjeld har det kommet en god del reaksjoner på stuntet, og mest fra folk i mediebransjen,

– Foreløpig har vi ikke fått kjeft av noen, legger redaktøren til.

I det åpne brevet skriver Fjeld:

“Nå har det altså skjedd. Den lyriske svensken har fått sparken som Brann-trener. Klubben i Idrettsveien i Bergen mangler altså en trener. Du vet det sikkert, men jeg vil likevel minne deg om at de jobber med å finne ny trener akkurat nå. Du må holde deg i nærheten av telefonen. Og når de ringer vil jeg be deg innstending om å svare “ja”. Jeg har skrevet til deg før om dette temaet. Mange av oss her i vest vil ha deg tilbake der du hører hjemme. Kom hem til Staddaen. Kom heim til Haus, Mons Ivar!”

Powered by Labrador CMS