Chris Wallace gikk fra Fox News til CNN+. Nå legges kanalen ned.
Chris Wallace gikk fra Fox News til CNN+. Nå legges kanalen ned.

Fikk kun én måned: Legger ned CNN+

Strømmetjenesten stenger 30. april.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Selv om dagens avgjørelse er utrolig vanskelig, er det den rette for den langsiktige suksessen til CNN, skriver Chris Licht, påtroppende toppsjef i CNN, i en melding til de ansatte – gjengitt i New York Times.

CNN+ ble lansert med brask og bram 29. mars. Og mediehuset har hentet inn flere hundre nye medarbeidere til strømmetjenesten. Blant de mest profilerte er den tidligere Fox News-stjernen Chris Wallace, som har sitt eget intervjuprogram på CNN+. Men i dag kom beskjeden om at det allerede denne måneden er slutt. 30. april stenges strømmetjenesten.

Mens mange pluss-tjenester gir abonnentene tilgang til hovedmediet pluss noe mer, får CNN+-abonnentene kun tilgang til CNN+, ikke hovedkanalen.

Ifølge flere amerikanske medier skal CNN+ hatt under 10.000 daglige seere, noe som er lavt, mens antall abonnenter ifølge Axios har passert 150.000.

Årsaken til nedleggelsen skal være sammenslåing av WarnerMedia og Discovery, som nå blir det nye mediekonsernet Warner Bros. Discovery. CNN er i dag en del av WarnerMedia, som igjen eies av AT&T.

Flere amerikanske medieeksperter mener at den nye ledelsen ønsker å bygge opp HBO Max som en felles strømmetjeneste for alt innhold fra konsernet, og at CNN+ som en egen tjeneste ikke passer med den strategien.

Powered by Labrador CMS