Pressefrihetsorganisasjonen RSF er bekymret for vilkårene for journalister og medier under regimeprotestene i Hviterussland.

Reportere uten grenser: 300 pressefolk pågrepet i Hviterussland

Slår hardt ned på journalister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene i Hviterussland slår hardt ned på journalister, ifølge Reportere uten grenser. Mange er pågrepet i forbindelse med den pågående uroen i landet.

Bare i oktober er 85 pressemedarbeidere innbrakt i politiets varetekt, opplyste organisasjonen onsdag, på bakgrunn av tall fra den hviterussiske journalistforeningen.

Nesten 300 er pågrepet siden demonstrasjonene mot regimet startet i kjølvannet av presidentvalget i begynnelsen av august. De fleste er løslatt etter at dokumentene deres er blitt gjennomgått.

Åtte journalister sitter fortsatt fengslet. Fem av dem ble dømt forrige mandag, ifølge pressefrihetsorganisasjonen, som også er kjent under initialene RSF.

– Vi ber myndighetene om å løslate de fengslede journalistene umiddelbart, sier RSF-leder Christian Mihr.

Tirsdag bestemte en domstol i Minsk at en portal på nyhetskanalen Telegram må blokkeres fordi den angivelig distribuerer ekstremistisk materiale. Mye av informasjonen og videoene om opposisjonsbevegelsen formidles gjennom denne portalen.

Powered by Labrador CMS