Sjefredaktør og administrerende direktør Christian Senning Andersen i Fremover er fornøyd med 2017-tallene. Foto: Amedia
Sjefredaktør og administrerende direktør Christian Senning Andersen i Fremover er fornøyd med 2017-tallene. Foto: Amedia

Opptur for Fremover og Christian S. Andersen i hans første år som Narvik-avisens toppsjef

På tross av inntektstfall.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Driftsinntektene til Amedia-avisen Fremover ble i fjor 40.375 millioner kroner, viser 2017-regnskapet. En liten nedgang fra året før på cirka en halv million. Driftsresultatet økte likevel med litt over 600.000, og endte dermed på drøyt tre millioner kroner.

– Inntektene gikk noe tilbake også i fjor, men vi ser at nedgangen er mindre enn den har vært de siste årene. Vi merker at det snur for Fremover, og at fallet vi har opplevd på annonsesiden de siste årene er i ferd med å flate ut. Det er ikke minst et resultat av at vi har styrket byråsatsingen vår, FremoverLab. De nye inntektene våre kommer i stor grad her. Samtidig øker opplagsinntektene, en trend vi har sett de siste par årene, sier sjefredaktør og administrerende direktør Christian Senning Andersen i Fremover til egen avis.

Fremover reduserte i fjor frekvensen på papiravisen fra seks til fire utgivelser i uka. Dagene som ble kuttet var tirsdag og lørdag.

– Tirsdag og lørdag er ikke tilfeldig valgt. Da Posten sluttet med ombæring på lørdager var det mange av våre abonnenter som ikke fikk lørdagsutgaven før etter helgen. Tirsdagsavisen er den utgaven som færrest av våre lesere har et forhold til, viser våre undersøkelser, uttalte Andersen i forbindelse med endringen i mars i fjor.

Kutt i papir har ifølge avisen bidratt til en økt satsing i digitale kanaler og fyldigere papiravis fire dager i uka.

– Journalistikk er forretningsmodellen vår. Det høres kanskje opplagt ut, men slik mediebransjen har vært de siste årene, har det faktisk krevd litt av oss å finne tilbake til denne viktige erkjennelsen, sier Fremover-sjefen til Fremover.

Fremover solgte også i fjor bygget avisen fortsatt holder til i, og gikk dermed fra å være eier til å bli leietaker. Bygget hadde vært i Fremovers eie siden 1930-tallet. Dette påvirket også 2017-tallene.

Powered by Labrador CMS