Mediefolk:

Fotojournalist Torstein Bøe har fått fast jobb i NTB.

Torstein Bøe er ansatt som ny multimedial fotojournalist i NTB

– Godt å komme tilbake til et miljø jeg kjenner fra før.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torstein Bøe er ansatt i fast stilling som multimedial fotojournalist i NTB i konkurranse med 45 andre søkere, skriver NTB i en pressemelding.

– Jeg er glad og stolt over å bli tilbudt jobben, sier Bøe ifølge pressemeldingen.

– Perioden ute i andre redaksjoner har gitt meg kunnskap og erfaring som vil være nyttig for NTB i fremtiden. Det er godt å komme tilbake til et miljø jeg kjenner fra før, og jeg ser fram til å ta fatt på jobben.

Bøe har en bachelor fra fotojournalistutdanningen på Oslo Met, og startet som fotograf med praksisperioden i NTB høsten 2014 og jobbet frilans samme sted fra 2015 til 2018 før han gikk til VGTV. Der jobbet han som videoreporter, fotograf, deskreporter og redigerer. Til NTB kommer han fra et engasjement i NRK.

Dette er en av de første faste ansettelsene fotoavdelingen i NTB har foretatt på mange år.

– Vi gikk bredt ut for å kartlegge søkere. Hele ti kandidater har vært inne til 1. gangsintervju, fire kvinner og seks menn. Tre kandidater har vært inne til 2. gangsintervju. To kvinner og en mann, sier Christina Dorthellinger, redaktør for visuell i NTB.

– Blant mange dyktige søkere, sto Torstein igjen til slutt. Siden han sist var i NTB har han utviklet seg videre på en slik måte at det er en stor opptur å ønske ham velkommen hjem.

Bøe tiltrer stillingen 1. januar 2021.

Powered by Labrador CMS