Dagbladet Pluss får forlenget klagefrist av Medietilsynet. Foto: Kristine Lindebø

Dagbladet får forlenget klagefrist på pressestøtte-avslaget

– Har bedt om mer informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har gått tre uker siden Medietilsynet kunngjorde at Dagbladet Pluss ikke oppfyller kravene til å motta produksjonstilskudd for nyhets- og aktualitetsmedier - bedre kjent som pressestøtte.

En eventuell klage på vedtaket skulle vært levert innen tre uker, men Dagbladet trenger mer tid, opplyser Medietilsynet:

– Dagbladet Pluss har bedt om mer informasjon fra Medietilsynet og har behov for mer tid til å sette seg grundig inn i vedtaket. Avisen har derfor søkt om å få forlenget frist. Det har Medietilsynet innvilget, og ny frist for å klage er satt til 9. desember, melder Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, i et sitat formidlet til Journalisten.

Medietilsynet opplyser at avisa blant annet har bedt om innsyn i underliggende dokumenter som er benyttet i saksbehandlingen, underlagsmateriale brukt i rapporten fra Høgskulen i Volda og innsyn i tidligere vedtak som omhandler produksjonstilskuddet.

Tilsynet baserte nemlig avslaget på en innholdsanalyse utført av Høgskulen i Volda:

– Vurderingen er at andelen dagsaktuelt og politisk relevant stoff er for lav til at Dagbladet Pluss kan sies å ha en løpende journalistisk dekning av nyhets- og aktualitetsstoff, skrev tilsynet i oppsummeringen av vedtaket.

Analysen viste ifølge tilsynet at under en firedel av Dagbladet Pluss-stoffet var aktuelt på publiseringstidspunktet. Og at kun 8,3 prosent av stoffet kunne sies å være både dagsaktuelt og politisk relevant.

En eventuell klage går tilbake til Medietilsynet for behandling. Hvis tilsynet opprettholder vedtaket sitt, kan saken klages inn for Medieklagenemnda.

Nettavisa Nett.no, som fikk avslag samme dag, har allerede klaget, kunne Journalisten nylig fortelle.

Pressestøtten til publikasjonene som oppfyller kravene, utbetales i disse dager.

For ordens skyld: Journalist Nils Martin Silvola var ansatt i Dagbladet i perioden 2014-2016.

Powered by Labrador CMS