Mads A. Andersen sier de ikke kan konkludere endelig med tanke på kjønnsbalanse i omorganiseringen som foregår nå.

Dagbladet har besatt fem nye lederstillinger

Fire av fem er menn. 

Publisert Sist oppdatert

Innen utgangen av juni skal Dagbladet være ferdig med sin varslede omorganisering. Som Journalisten har omtalt tidligere omfatter omorganiseringen en oppløsning av avisens gravegruppe og ansettelse av ny KI-sjef.  

Fem nye ledere

Omorganiseringsprosjektet er ledet av nyhetsredaktør Mads A. Andersen. Han kan fortelle at fem nye lederstillinger nå er besatt. 

Eugene Laran er ansatt som redaksjonssjef for kunstig intelligens-området, Trym Mogen er ansatt som ny desksjef, Hans-Martin Thømt Ruud er ansatt som redaksjonssjef for breaking news og løpende nyhetsdekning, John Rasmussen er ny redaksjonssjef for dagsorden og Tanja Wibe-Lunde er ansatt som redaksjonssjef for underholdning og er også leder av kjendisdesken i Aller Media.

Under Eugene Laran skal også Sondre Rahm jobbe med kunstig intelligens, forteller Andersen. Rahm går fra jobben som programleder for viralprogrammet Non Stop.  

– Det som gjenstår nå i første omgang, er redaksjonssjef for sport, fordi John Rasmussen går fra den stillingen, og vi har ikke landet redaksjonssjef for Dagbladet Pluss riktig ennå, forteller Andersen om prosessen. 

Mange menn

Andersen sier de har hatt svært menge gode kandidater å velge mellom i ansettelsesprosessen, og at de i så måte har vært i en luksussituasjon.

– Vi er ekstremt fornøyd med at disse har takket ja til å bekle de nye rollene i Dagbladet.

– Her er det mange menn. Hva tenker om fordelingen?

– Vi er ikke ferdig med denne ansettelsesprosessen på dette nivået i Dagbladet.

– Så blir flere kvinner?

– Vi er nødt til å vente med en endelig konklusjon på kjønnsbalansen på dette nivået i Dagbladet.

Ujevn kjønnsbalanse

Klubbleder i Dagbladet, Kjetil Kjær Andersland, skriver i en melding til Journalisten at klubben har stor tro på den nye organiseringen av mediehuset. 

Klubbleder i Dagbladet Kjetil Kjær Andersland.

– De nyansatte lederne er kompetente og gode kolleger, og vi gratulerer dem med nye, spennende jobber, forteller han. 

Klubben har vært med i arbeidet med å utforme den nye organiseringen. Andersland presiserer at hvem som skal ansettes som redaksjonssjefer ikke er noe klubben har vært en del av. 

– Samtidig merker vi oss at kjønnsbalansen er ujevn og dette er noe vi har tatt opp med ledelsen. Vi setter pris på at det nå skal settes i verk tiltak for bedre kjønnsbalanse. Det gjenstår fortsatt mange lederroller å besette, og vi venter spent på fortsettelsen, ser han. 

Powered by Labrador CMS