Nyhetsredaktør i Dagbladet, Mads A. Andersen, skal i gang med et omorganiseringsprosjekt som første oppgave i ny jobb.

Varsler omorganisering i Dagbladet

– Vi føler oss ivaretatt, sier klubbleder.

Publisert

Fredag forrige uke kom meldingen om at Mads A. Andersen går fra stillingen som direktør for TV i Aller Media, og blir nyhetsredaktør i Dagbladet. 

Mandag fortalte Andersen i et intervju med Medier24 at en av de første oppgavene blir å starte et prosjekt med mål om å endre organisasjonen. 

Omorganiseringen starter etter alle solemerker ganske snart, utdyper Andersen overfor Journalisten. 

Oppstartsmøte er planlagt mandag neste uke.  Den ferske nyhetsredaktøren presiserer at han kun er to dager og noen timer inn i ny jobb, så han ønsker ikke å være bastant med tanke på hva omorganiseringen konkret vil innebære. 

Ekorn på vannski

– Bakgrunnen for at vi setter i gang med prosjektet er at vi har en ganske klar antagelse om at vi ikke er optimalt organisert i møtet med en digital fremtid, sier han. 

I det legger han at Dagbladet må bli flinkere på å få til samhandling mellom ulike avdelinger. På spørsmål hvordan det utspiller seg i hverdagen, svarer Andersen at han, etter å ha vært direktør for TV, kan konkludere med at den avdelingen ikke i tilstrekkelig grad er involvert i andre avdelinger.   

Andersen leverer et tenkt eksempel:

– Det sitter noen et sted og skriver om at det har dukka opp et ekorn på vannski et eller annet sted i verden, samtidig som det sitter noen andre og lager en video om at ekornet står på vannski. Det betyr at vi kanskje har en vei å gå på hvordan vi er organisert for å få det vi vil ha ut av ekornet på vannski.

Ingen nedbemanning 

Andersen sier at det ikke er lagt opp til noen nedbemanning i forbindelse med omorganiseringen, og at prosjektet tar for seg hjemlene og antall ansatte de har i dag. Prosjektet skal vare et par måneder, ser han for seg.

Klubbleder i Dagbladet, Kjetil Kjær Andersland, sier til Journalisten at de ansatte ble varslet om prosjektet samtidig som det ble klart at Andersen blir nyhetsredaktør. 

– Det har ikke vært noen hemmelighet hos oss. Vi går åpne inn i dette, og inntrykket vi har fått er at vi starter med blanke ark.

Andersland skal selv være med i arbeidsgruppen som skal komme med forslag til omorganiseringen. I løpet av uka skal det være møte i klubben der det vil bli mulighet til å komme med innspill, forteller han.

– Det er ennå tidlig, så det er vanskelig å si altfor mye. Men vi er informert i forkant, vi er involvert og føler oss ivaretatt. Så får vi se hva som til slutt blir foreslått.



Powered by Labrador CMS