Terje Wibe. Foto: Dagbladet

Dagbladet nedbemanner

Faktaavdelingen legges ned, foto og desk reduseres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladets ledelse har nå kommet til en konklusjon i drøftingene som har pågått mellom klubber og ledelsen siden januar. Det er nå klart at nedbemanning vil ramme faktaavdelingen, fotoavdelingen og desk.

Reduksjoner

Administrerende direktør Terje Wibe forteller at faktaavdelingen, som i dag har fire medarbeidere, skal legges ned. Nestleder Kamilla Thoresen i redaksjonsklubben sier at nedleggelsen vil føre til et betydelig medarbeid for journalistene som er igjen.

Journalisten har tidligere skrevet at fotoavdelingen vil kunne bli redusert fra 18 til rundt ti årsverk. Wibe forklarer at det i dag er 16 årsverk i avdelingen, og at disse vil bli redusert til ni.

Desken mister ti årsverk, og står igjen med 24.

Naturlig avgang

Det opprinnelige behovet for reduksjoner er mindre enn først antatt på grunn av naturlig avgang – oppsigelser og permisjoner.

– Da vi vedtok årets budsjett regnet vi med at vi måtte kutte til sammen 46 årsverk, ti av disse i DB Medialab. På grunn av naturlig avgang har vi ikke behøvd å kutte i medialaben, og vi skal ikke nedbemanne blant de skrivende, sier Wibe.

Behovet for nedbemanning er nå nede i 21 årsverk.

Kan flyttes

Wibe sier at det ikke er konkludert med at disse årsverkene må sies opp. Det gjøres forsøk på å omplassere de overtallige i bedriften.

– Ledelsen leter nå med lys og lykte etter andre typer stillinger medarbeiderne kan fylle. Dagbladet består av mange fagområder og vi håper og tror de har kompetanse som kan brukes flere steder.

Thoresen sier at uvissheten som preger Dagbladet er en stor belastning for de ansatte.

– Vi går bare og venter, og det begynner å bli veldig dårlig stemning på jobb nå. Folk blir slitne av å ikke vite. Vi venter jo på ny sjefredaktør også.

Powered by Labrador CMS