Til venstre i bakgrunnen står tiltalte. Da NRK viste bildene første gang, var vedkommende ikke sladdet.

Anmelder NRK for manglende sladd: – Dette er straffbart

NRK beklager.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nordlys skriver i dag at NRK er anmeldt for å ha vist usladdede bilder av de tiltalte i en stor narkotikasak som går for retten i Tromsø. De tiltalte dukket blant annet opp i bakgrunnen uten sladd da NRKs journalist intervjuet aktor i saken, Hugo Henstin.

– Vi tok umiddelbart kontakt med NRK da vi ble oppmerksomme på dette, men de tok ikke telefonen. Det tok over en time fra vi begynte å ringe til det var borte. Men ifølge vår klient lå det ute på feeden til NRK på nett i to og en halv time, sier advokat Sven Crogh til Nordlys.

Han mener ifølge avisen at dette er et klart brudd på domstollovens paragraf 198, som fastslår at det ikke er tillatt å fotografere eller filme tiltalte i eller på vei til retten uten at vedkommende har gitt tillatelse til det.

– Dette er straffbart, og vi har nå besluttet at vi vil anmelde NRK, sier Crogh.

NRK beklager den manglende sladdingen.

– Det var aldri vår mening å filme og identifisere de tiltalte. Det var en glipp som vi beklager på det sterkeste. Vi går nå gjennom våre rutiner for å unngå at noe lignende skjer i fremtiden. Vi ble gjort oppmerksom på feilen kort tid etter sending klokken 2000 i går kveld og gikk umiddelbart i gang med å sladde innslaget for repriser og fjerne original innslaget fra nett, sier konstituert distriktsredaktør Robin Mortensen til Nordlys.

NRK har lagt ut følgende beklagelse på egen nettside:

«NRK kom i skade for å filme og identifisere to tiltalte i en pågående rettssak i vår Nordnytt-sending mandag kveld. NRK hadde aldri som intensjon å identifisere. Vi gjorde en feil og beklager. Feilen ble umiddelbart rettet på nett, og vi går gjennom våre rutiner for å unngå at dette skjer igjen.»

Powered by Labrador CMS