Eva Grønseth er journalist og konserntillitsvalgt i A-pressen. Foto: Kathrine Geard

– Finnes flere muligheter

Ingen grunn til å sture over at Edda-drømmen brast, mener topptillitsvalgt i A-pressen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror vi har mange andre muligheter enn å kjøpe resten av Edda Media, sier Eva Grønseth. Hun er journalist og konserntillitsvalgt og representerer dermed alle ansatte i A-pressen.

Konsernsjef Even Nordstrøm slo onsdag fast at A-pressen ikke har planer om å gå i forhandlinger om kjøp av de resterende virksomhetene i Edda Media.

– Nå vil vi se på nye muligheter i mediemarkedet, sier Nordstrøm til NA24 Propaganda og legger dermed oppkjøpsplanene av Edda Media på hylla.

Delte meninger

– A-pressen har hele tiden vært tydelig på at vi ønsket helheten. Nå må vi se på hva vi gjør videre, og det vil være et sentralt tema når konsernutvalget for tillitsvalgte i A-pressen møtes i neste uke, sier Grønseth.

Konsernutvalget består av de konserntillitsvalgte i A-pressen, samt ansatterepresentantene i konsernstyret.

Det har vært delte meninger blant tillitsvalgte i A-pressen om et eventuelt oppkjøp av Edda Media. Skepsisen har naturlig nok vært størst i regioner der en sammenslåing av avisopplagene ville kommet i strid med eierskapsbegrensningene og dermed økt sannsynligheten for fusjonering eller nedleggelse av enkeltbedrifter. Østfold og Grenland ville vært spesielt utsatt i en slik sammenheng.

– Nye muligheter

– Det er viktig at vi ser på de mulighetene vi har framover. Derfor er det feil å si at båten har gått. Det er flere båter, for å si det sånn, mener Grønseth.

– Hvilke båter tenker du på?

– Jeg har ikke noen eksempler nå. Men heldigvis er vi såpass fraksjonert i Medie-Norge at det ikke er game over. A-pressen er fortsatt et sterkt konsern, så det er ikke noen grunn til å sette seg ned og sture.

Et skritt tilbake

– Har du inntrykk av at de ansatte i A-pressen er skuffet over at det ikke blir noe av planene om et felles A-pressen/Edda Media-konsern?

– Jeg vet ikke om skuffet er det riktige ordet. Det er vel heller slik at vi spør hva dette betyr for oss. Konkurransesituasjonen endres jo på Nordvestlandet, der A-pressen eier mediehuset Tidens Krav. Vi må ta et skritt tilbake og se hvordan landskapet ser ut og så ta det derfra.

God dialog

Grønseth oppfatter at de sentrale tillitsvalgte i A-pressen og Edda Media har hatt en god dialog om mulighetene for oppkjøp eller sammenslåing av de to konsernene.

– De Edda-tillitsvalgte har vært tydelige på hva som er viktig for dem. Det samme har vi vært opptatt av å formidle.

Powered by Labrador CMS