Montgomery møtte Eddas NJ-representanter. Her sammen med tidligere nestleder i NJ, Kjetil Haanes. Foto: Birgit Dannenberg.

Montgomery gikk av i dag

Offentliggjort i børsmelding til London Stock Exhange. Ingen etterfølger utpekt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en børsmelding fra Mecom Groups styre torsdag het det at David Montgomery ville fratre sin stilling i slutten av januar, og at det ville komme en ny kunngjøring om hvem som overtar jobben som konsernsjef. I en ny, knapp børsmelding fredag formiddag gjør konsernstyret det kjent at Montgomery har sagt seg villig til å gå av med øyeblikkelig virkning.

Børsmeldingen inneholder ingen informasjon om hvem som overtar Montgomerys funksjoner. Dette tyder på at styreleder Alasdair Locke inntil videre har ansvaret for den daglige driften i selskapet.

Varslet avgang

David Montgomery varslet 8. september at han ville forlate sin stilling når Mecom la fram sin faste markedsrapport i januar. Rapporten ble offentliggjort torsdag.

På styremøtet i Mecom onsdag kveld skal de Montgomery-kritiske aksjonærene Aviva og Legal & General, ifølge guardian.com, ha truet med å innkalle til en ekstraordinær generalforsamling hvis konsernsjefen ikke gikk av frivillig.

Det var nettopp aksjonærgrupper som representerte et flertall av aksjene i Mecom som presset Montgomery til å varsle sin avgang i september. Seinere på høsten i fjor endret aksjonærsituasjonen seg, ved at flere av de største Montgomery-kritikerne på eiersiden solgte seg ut.

Var ikke ønsket

Dette åpnet for spekulasjoner om at Montgomery likevel ville bli sittende. Men konsernsjefen har åpenbart ikke funnet tilstrekkelig støtte i eiersjiktet til å beholde jobben.

Samtidig har styrets jakt på ny konsernsjef så langt ikke ført fram. To aktuelle kandidater til lederstillingen har trukket seg fra videre samtaler med Mecom. En tidligere direktør for Murdoch-eide News International, Mike Anderson, var blant dem. Den andre skal ha vært tidligere direktør i Publicis Group, John Farrell.

Hva skjer med Edda?

Montgomerys avgang reiser samtidig for nye spekulasjoner om Mecoms framtidige strategivalg. Ifølge observatører ønsker flere av de større eierne å konsentrere driften rundt Mecoms nederlandske mediebedrifter. Dette kan åpne opp for et eventuelt salg av norske Edda Media og Mecom-selskaper i Danmark og Polen.

Stig Finslo, direktør i Edda Media med ansvar for blant annet utgiverspørsmål, har følgende kommentar til Montgomerys avgang:

– Det er en uavklart situasjon. Vi konstaterer at Montgomery har trukket seg med umiddelbar virkning i dag, og at styret har sagt at de om kort tid vil komme med en melding med en avklaring på hvem som blir ny konsernsjef. Den meldingen avventer vi fortsatt.

– Ikke uventet

– Oppfatter Edda-ledelsen den uavklarte situasjonen som uheldig?

– Vi har visst at Montgomery ville gå i løpet av januar, og at Mecoms styre jobber for å finne hans etterfølger. Det eneste nye er at Montgomery går av nå, uten denne avklaringen. Jeg kjenner ikke prosessen i styret, og derfor er det vanskelig å kommentere dette ytterligere, sier Finslo.

Powered by Labrador CMS