Mecom-sjef David Montgomery. Foto: Birgit Dannenberg

Ingen avklaring om Edda Media

Styret i Mecom Group fattet likevel ingen beslutning om Edda Medias framtid. Tillitsvalgte er frustrerte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mecom-styret valgte å ikke fatte noen beslutning om hvorvidt selskapet skal beholde Edda Media eller selge sine norske virksomheter. Skuffelsen er stor hos de sentrale tillitsvalgte i Edda.

– Vi hadde store forventninger til at Mecom-styret ville avklare hva de vil med Edda. Jeg er skuffet over at de ikke klarte å ta en beslutning i dag, selv om møtet varte og rakk på overtid, sier lederen av Norsk Journalistlag i Edda Media (NJE), Carine Johansen. Hun er også ansattrepresentant i Edda Media.

– Alt er uavklart

– Har dere fått noen begrunnelse for utsettelsen?

– Nei, vi har ikke hørt noen grunn. Vi venter på mer informasjon om hvorfor. Det er jo slik at Mecom heller ikke har avklart om de vil beholde Edda eller om de skal gå i forhandlinger med noen av budgiverne. Alt er uavklart, sier Johansen.

Dermed råder fortsatt uvissheten blant de 1750 ansatte om Edda Medias eiermessige framtid.

Flere bud

Styreleder og fungerende konsernsjef i Edda Media, Truls Velgaard, bekrefter overfor de Edda-ansattes hjemmeside at Mecom-styret ikke fattet noen beslutning om strukturen rundt Edda Media. Velgaard deltok på tirsdagens styremøte i Mecom.

Edda Media har i praksis vært i eiermessig drift de siste seks–sju månedene. Det har vært spekulert på om Mecoms økonomiske situasjon vil tvinge selskapet til å selge Edda Media. Både A-pressen, Berner-gruppen og Polaris Media har lagt inn bud på Edda.

– Enorm skuffelse

De sentrale tillitsvalgte i konsernet har ytret et ønske om nye eiere av Edda Media.

– Ansatte i Edda Media ønsket først og fremst en avklaring på eiersituasjonen etter styremøtet i London. Det er derfor en enorm skuffelse at dagens styremøte i Mecom ikke ga en avklaring rundt eiersituasjonen, sier konserntillitsvalgt Jan Erik Skau.

Powered by Labrador CMS