Mediefolk:

Håvard Wannebo og Linnea Jacoby Aasrum har begge fått faste jobber som journalist i Østlands-Posten.

Østlands-Posten ansetter to: – Krevende, men fin prosess

Veteran og vikar får jobb i Larvik-avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Håvard Wannebo (40) og Linnea Jacoby Aasrum (24) er ansatt som journalister i Østlands-Posten (ØP) i Larvik, skriver avisen i en pressemelding.

Wannebo har jobbet med markedsføring i Fritzøe Engros AS de siste fem årene, men har tidligere jobbet som journalist, nettsjef og redaksjonssjef i Lofot-Tidende.

– Noe av det første vi gjorde da jeg og kona bestemte oss for å flytte til Stavern i 2015 var å tegne abonnement på ØP, sier Wannebo.

– Jeg har allerede møtt de fleste av ØPs journalister i rollen som kilde, og nå ser jeg frem til å bli en del av redaksjonen.

Den siste valgperioden har Wannebo representert Larvik Venstre i Hovedutvalg for miljø, kultur og næring, men har nå meldt seg ut av partiet og søkt om fritak ut valgperioden.

– Det er mest etterrettelig å unngå saker som lukter av politikk den nærmeste tiden, sier han.

Linnea Jacoby Aasrum går fra et vikariat i ØP til fast stilling. Hun er fra Larvik og er utdannet ved University of Winchester og har en bachelorgrad i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo. Hun har også med seg studier i medievitenskap og global politikk. Før hun kom til ØP jobbet Linnea som skribent for nettmagasinet Presset.

– Jeg ble så glad da jeg fikk vite at ØP ville satse på meg som journalist og det er ekstra stas å vite at jeg har gitt et godt inntrykk fra jeg startet i vikariatet i januar. Jeg gleder meg til å jobbe videre med den dyktige og gode gjengen i ØP, og ikke minst til å jobbe i byen jeg er vokst opp i, sier Aasrum.

Sjefredaktør Eirik Haugen sier i pressemeldingen at det har vært en omfattende prosess med flere intervjurunder. 10 søkere ble kalt inn til den første runden.

– Det har vært en krevende, men fin prosess. Det at så mange dyktige folk har lyst til å jobbe for ØP, syntes jeg er veldig fint. I søkerbunken var det mange spennende kandidater, men Linnea og Håvard pekte seg ut og kommer til å tilføre redaksjonen både kunnskap og entusiasme, sier Haugen.

Powered by Labrador CMS