Dagsavisen må flytte fra Grubbegata om de ikke klarer å hente penger

Blir i dagens lokaler inntil videre, men har kort tidsfrist til å finne midler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag skrev Journalisten at Dagsavisen risikerer å måtte flytte tilbake til lokalene nær Sehesteds plass som de forlot til fordel for Grubbegata i 2011.

Les: Gammel leiekontrakt tynger Dagsavisen – må kanskje flytte tilbake til Sehesteds plass

Årsaken er at Dagsavisen har en leieavtale i Kristian IVs gate 13 fram til 2024, en avtale som ble inngått i 2008. Siden avisen flyttet til Grubbegata har de fremleiet de gamle lokalene. Men 1. oktober flyttet leietageren ut slik at lokalene nå står tomme.

På et allmøte i Dagsavisen ble de ansatte informert om den prekære situasjonen. Der sa sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm at avisens styre mener det beste for avisen er å bli værende i Grubbegata, men at det kun vil være mulig dersom de klarer å hente inn ekstraordinære penger fra eksisterende eiere Mentor Medier og Stiftelsen Dagsavisen eller nye investorer for å styrke egenkapitalen.

– Lykkes ikke jeg og styrets leder med å få økonomisk hjelp fra eierne eller andre, er konsekvensen at vi må flytte tilbake til Kristian IVs gate fra 1. januar, skriver Lysholm i en e-post til Journalisten.

Avtalen burde ikke vært inngått

Han skriver at Dagsavisen vil spare et betydydelig millionbeløp dersom de flytter inn i en av de fire etasjene i Kristian IVs gate 13 og leier ut de 3 andre til markedspris, sammenlignet med å bli værende i dagens lokaler. I tillegg til de fire etasjene må Dagsavisen betale full leiekostnad for en kjeller i Kristian IVs gate 13 fram til 2024.

– Dette er ikke en ønskesituasjon for Dagsavisen. I mine øyne burde aldri kontrakten vært inngått. En 15-årig leieavtale med så store forpliktelser ble likevel inngått samtidig som bedriften hadde betydelige økonomiske problemer. Både i 2008 og 2009 gikk driften solid i minus og det ble tilført penger både fra Fritt Ord og ny eier i løpet av disse årene. Heldigvis har vi satt oss i stand til å kunne klare denne utfordringen etter flere års vellykket snuoperasjon, og jeg er glad for at vi har fått et offensivt styrevedtak til det beste for Dagsavisen AS, skriver Lysholm.

Han roser samtidig de ansatte for å vise forståelse for situasjonen.

– Jeg tror ingen har lyst til å flytte, men samtidig forstår man at det kan bli en nødvendig konsekvens av denne avtalen. Vi er alle innstilt på å gjøre det som skal til for å fortsette Dagsavisens offensive satsinger på å bygge en digital portal og flere utgaveaviser på papir.

Powered by Labrador CMS