Fagpressen-direktør Elin Floberghagen. FOTO BIRGIT DANNENBERG

Fagpressen jakter nye inntekter

Elin Floberghagens første budsjett kutter kostnadene med 700.000 kroner.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I fjor ble det klart at Fagpressens nyansatte direktør Elin Floberghagen fikk store utfordringer med økonomien i interesseorganisasjonen. Blant annet tynget pensjonsavtaler på utgiftssiden og på inntektssiden var det ventet en tilbakegang.

Budsjettet for 2014 viser en reduksjon av inntekter på litt over en halv million kroner, mens utgiftssiden er redusert med i underkant av 700.000 kroner.

– Det var viktig at vi fikk stabilisert økonomien, sier styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen. Nå snus hver stein for å finne nye inntektskilder. Kurs er et område han og direktøren setter fingeren på som mulig inntektsgivende område. Fagpressen arrangerer årlig omtrent 50 kurs og foredrag for sine medlemmer. Antallet kan økes, tilbudene skreddersys og videreutvikles.

Ser på alle muligheter

– Vi mener det er et godt marked for kortere kurs i Oslo. Og så er det en mulighet å finne samarbeidspartnere utenfor Fagpressen, sier Floberghagen.

I og med at Fagpressen ikke omfattes av Stup-ordningen, er de to ikke fremmed for å tilby medlemmene studieturer til utlandet.

Også andre tjenester kan være aktuelle. Men først skal det gjennomføres en større medlemsundersøkelse for å få vite hva som forventes av organisasjonen.

Flytter prisutdelingen

Moberg karakteriserer fjorårets arbeid med kostnadene som tøft. En del avtaler ble kuttet, men han er fornøyd med at personalet ikke ble redusert.

– Det var ikke ostehøvelprinsipp, men ostekniv.

Lokalene i Akersgata i Oslo er bygget om for å øke antall kurs i eget hus. Det mener Moberg er offensivt, for selv om det på kort sikt ikke er å spare, ligger det mulig gevinst på lengre sikt siden behovet for å leie andre lokaler reduseres.

Organisasjonen satser videre på arrangementer som Fagpressedagen og Fagpresseprisen. Sistnevnte flyttes for øvrig i år fra Roklubben på Bygdøy til Cosmopolite på Torshov.

– Det skal være en stor happening for å hedre de beste i fagpressen.

Moberg og Floberghagen tror fjoråret ble avsluttet med et lite pluss på bunnlinja, men regnskapet er ikke avsluttet.

Powered by Labrador CMS