Frilansjournalist Tommy Halvorsen synes det er stas at navnet Frist falt i smak.

Restauranten i Pressens hus har fått et navn

Tommy Halvorsen vant navnekonkurranse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Navnet på restauranten i Pressens hus blir Frist. Blant over 400 forslag ble frilansjournalist Tommy Halvorsens plukket ut i navnekonkurransen, skriver Pressens hus i en pressemelding.

– Et godt forslag som både juryen og restaurantdriver Toma hadde sans for. I vår bransje er vi vant til frister. I tillegg er det jo imperativ-formen av å friste som gir svært gode assosiasjoner, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund, ifølge pressemeldingen.

Hun leder konseptgruppen for Pressens hus som i juni utlyste navnekonkurransen.

Restauranten og debattarenaen Frist skal bli midtpunktet i det nye møtestedet for journalistikk i hovedstaden. Åpningen er planlagt vinteren 2021.

– Vi hadde sans for den dobbelte betydningen som koblet mediebransjen til restauranten. Vi lover å lage et restaurantkonsept som frister både folk i mediebransjen og alle oss andre som bruker medier, sier Øystein Berntsen, leder for konseptutvikling i Toma som skal drive restauranten.

Tommy Halvorsen som vant navnekonkurransen, leverte flere forslag.

– Ikke alle var like seriøse som Frist. Jeg foreslo blant annet Ctrl Alt Del Eat, Den fjerde statssmak, Ivar Gaasen og et par forslag inspirert av allerede eksisterende steder - Selvjustisen og E-posthallen - i tillegg til forslaget som jeg antar var en het kandidat helt til det siste: Per Ståle Lønnings Pils & Mathus, sier han ifølge pressemeldingen.

Organisasjonene som samarbeider om Pressens hus: Norsk Presseforbund, Fagpressen, Faktisk, Institutt for Journalistikk, Landslaget for lokalaviser, Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Redaktørforening, NTB og Skup.

Powered by Labrador CMS