Håvard Solheim har ansatt Erik Bonesvoll som sin etterfølger i Amedia.

MEDIEFOLK:

Erik Bonesvoll blir utviklingsdirektør i Amedia

Forlater direktørstilling hos konkurrenten Schibsted.

Publisert Sist oppdatert

Erik Bonesvoll (49) er ansatt som utviklingsdirektør i Amedia, skriver konsernet i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som produktdirektør i Schibsted, hvor han har jobbet i 18 år. Rollen som produktdirektør med ansvar for Schibsteds redaksjonelle plattform, har han hatt siden 2020. 

– Jeg ser frem til å få bidra til at vi leverer tidsriktige teknologiske og kostnadseffektive løsninger som bidrar til å sikre mediemangfoldet. Jeg har grunnleggende tro på skalafordeler. Amedia har mange aviser som er unike, men som har mange av de samme behovene, sier Bonesvoll i pressemeldingen.

49-åringen er utdannet sivilingeniør fra Trondheim. I Amedia får han overordnet ansvar for de utviklingsrettede fagmiljøene, og produktansvar for plattformer på tvers av konsernets publikumsprodukter.

– Den norske medie- og IT-verden er liten, så jeg har god kjennskap til Amedias solide avisplattform og de dyktige ansatte i utviklingsmiljøet. Det blir spennende å lede teamet som skal utvikle den videre.

Håvard Solheim, konserndirektør for data og teknologi, er svært tilfreds med ansettelsen. 

– Jeg er helt trygg på at han, sammen med resten av laget vårt, vil bidra til at Amedia videreutvikler kompetansemiljøene våre for fremtiden. Han forstår hvordan en kompleks organisasjon som Amedia fungerer, og har over år vist en god evne til å ivareta både de kortsiktige men også langsiktige behovene i vår bransje.

Solheim hadde rollen som utviklingsdirektør frem til mars 2023, da han ble konserndirektør. 

Bonesvoll tiltrer stillingen som utviklingsdirektør i Amedia innen 1. mai. 

Powered by Labrador CMS