Ernst Rolf. Foto: Birgit Dannenberg

Ble ikke spurt

MOSS (Journalisten): Moss Dagblads redaktør stusser over at han ikke ble spurt om en mulig fremtid for avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I 38 år har Ernst Rolf vært journalist og redaktør. I mange av disse i Moss Dagblad. Etter nedleggelsen tirsdag vurderer han muligheten for å ta over avisa eller starte noe nytt sammen med en gruppe interessenter.

Helst abonnenter

Han forteller at dagen meldingen kom var tung, selv om han visste at beskjeden var underveis.

– Vi har fått masse støtteerklæringer, og det varmer, men vi skulle helst hatt flere abonnenter, sier han.

Moss Dagblad lønner seg ikke. Utgiftene ble for høye og i første kvartal ligger avisen an til et underskudd på 1,3 millioner kroner. Rolf tror at det er basisutgiftene som gjør avisen så dyr, samt dyre lokaler.

Slik blir det ikke om grupperingen han er en del av fortsetter der A-pressen slapp. Han vil ikke fortelle hvem som står bak. Nå skal de først drøfte planene, og så forligger det enten et ja eller nei til overtakelse.

Flere muligheter

– A-pressen har anbefalt oss ikke å gjøre dette av økonomiske årsaker, men det kan være vikarierende motiver. Jeg tror likevel at om vi skulle starte opp noe nytt, så blir vi godt behandlet av A-pressen.

Blant alternativene til nedleggelse forelå forslag om å redusere avisen til to dagers eller ukeavis. Eventuelt også en gratisavis.

Jeg hadde håpet det gikk an å gjøre dette på annen måte, og jeg stusser over at jeg med 38 års erfaring ikke er blitt spurt om noe. Det er ingen i systemet som kjenner byen så godt som jeg. Jeg tror det hadde vært mulig å gjøre dette på en annen måte.

Powered by Labrador CMS