Espen Udland. Foto: ABC Startsiden.

ABC flytter til Thailand

Leieavtalen er signert, lokalene pusses opp og snart ansettes utviklerne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Å flytte utviklingsavdelingen i nettbedriftene er blitt noe flere ser på. Særlig fordi arbeidsstyrken og kompetansen i Norge er begrenset. I hvert fall er det årsaken til at ABC Startsiden etablerer en egen utviklingsavdeling i Bangkok, i tillegg til den som allerede eksisterer i Oslo.

Språk

Det siste året har nettselskapet som eies av Telenor sondert, snust og nettverket i Thailand for å finne en plass i storbyen. Nå har Espen Udlands utsendte gjort akkurat det. Leieavtalen er på plass, håndverkerne pusser opp og i løpet av de neste tre til fire månedene skal nettselskapet ha rekruttert 10 utviklere.

– Det er flere grunner til at vi gjør dette, den viktigste er at vi over langt tid har jobbet med å rekruttere norsk ekspertise til de programmeringsspråkene vi benytter, men vi har ikke fått tak i den nødvendige kompetansen. Da har vi til og med benyttet oss av hodejegere!

Mobilt

Udland forteller at avdelingen i Norge skal bestå, slik den gjør i dag, med åtte rene utviklere. Disse betjener ABC Startsiden, ABC Nyheter og nyhetsaggregatoren Overblikk.

– Det er klart at det er rimeligere marked å utvikle produkter og tjenester i. Vi har også sett på andre muligheter i Thailand, og vet at de er gode på å produsere tjenester til mobiler. Det er god kompetanse og som kan være viktig for oss.

– Så betyr dette at ABC vil lansere flere nye tjenester som Overblikk og ABC Nyheter i tiden som kommer?

– Vi har en ønskeliste på blokken. Hva det er får vi komme tilbake til.

Powered by Labrador CMS