Jon M. Hippe skal lede A-pressens styre. Foto: Kolbjørn Thorsen

Hippe ny styreleder i A-pressen

Mediekonsernet betaler 33,5 millioner i utbytte for 2009.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det ble besluttet på den ordinære generalforsamlingen i A-pressen torsdag. Utbyttet utgjør 15 øre per aksje.

«Utbetalingen for 2009 tilsvarer ca 50 % av det nivået utbyttet normalt har vært på i A-pressen tidligere år. I 2008 ble det på grunn av den ekstraordinære utviklingen i markedet ikke betalt utbytte til eierne», heter det i en pressemelding fra A-pressen.

– Til å leve med

Konsernet oppnådde et årsresultat på 111 millioner kroner etter skatt i fjor, etter omfattende kostnadskutt og nedbemanning. De ansatte er likevel ikke i kamphumør i forhold til årets utbytte.

– Ved å ta ut null i fjor og halvparten av det normale i år viser våre eiere moderasjon. Vi føler at dette er en god løsning som er til å leve med. Andre eiere, for eksempel Mecom Group som eier Edda Media, tar ut betydelig mer i utbytte i år. Vel 15 av de 33,5 utbyttemillionene fra A-pressen går til LO, og vi kan jo også håpe at de vil komme de ansatte til gode på den måten, sier konserntillitsvalgt Eva Grønseth.

Fafo-topp skal styre

Den nye styrelederen, Jon M. Hippe, er daglig leder av forskningsstiftelsen Fafo (ny), som har klare bånd til LO. Hippe overtar etter Erik Nord fra Telenor Media & Content Services AS. Nord blir nestleder i det nye styret. Ledervervene alternerer mellom A-pressens to hovedeiere, LO og Telenor.

Jan Davidsen, leder av Fagforbundet og LOs hovedkasserer Bente Halvorsen ble gjenvalg som styremedlemmer. Det samme gjorde Anette Ottar og Toril Marie Ås fra Telenor Media & Content Services AS.

Stein Sneve (NJ) fra Avisa Nordland kommer inn som ny ansatterepresentant i konsernstyret. Også Janet V. Ommundsen (Fellesforbundet), Rogalands Avis er ny, mens styreveteranen Bodil Werner (HK) fra Sarpsborg Arbeiderblad går på en ny runde.

Powered by Labrador CMS