Tidlig morgen-selfie av Hilde Wøhni Joakimsen og Håvard Karlsen første nyttårsdag.

Fædrelandsvennen-journalistene overnattet på kontoret i snøkaoset

Vanvittig trøkk for sørlandsavisa i snøværet.

Publisert Sist oppdatert

– Her er det full action, for å si det mildt, med folk som karrer seg på jobb, sier journalist Hilde Wøhni Joakimsen på telefon fra Fædrelandsvennens kontorer midt i Kristiansand.

Snøfall og vind har skapt unntakstilstand på sørlandet siden nyttårsaften, og Joakimsen forteller at kveldsvakten nyttårsaften endte med at hun rett og slett måtte overnatte på kontoret.

Da vakta var over rundt klokken ett på natta, var det umulig å komme seg trygt hjem til Mandal med bil.

– Jeg snudde etter et par kilometer, bilen var som en blikkboks på veier som stadig føyk igjen, forteller Joakimsen.

Jakke som dyne

Kollega Håvard Karlsen, som skulle ha morgenvakt fra klokken sju, hadde tatt forholdsregler og ankommet kontoret allerede kvelden før.

– Han sov på en sofa i tredje, og jeg på en sofa i andre etasje, forteller Joakimsen.

Kollegene fikk noen rolige timer fra rundt klokka to til seks-syv, da folk begynte å bevege på seg første nyttårsdag.

– Det var nok ikke voldsomt god søvn, men jeg fikk en halvtime kvalitetssøvn her og der, så jeg var ikke utslitt da jeg våknet. Vi fikk kokt kaffe og tatt morgenstell før vi satte oss ved pc-ene og jobbet videre, forteller Joakimsen.

– Du får det til høres koselig ut?

– Ja, men det var koselig! Vi har fine lokaler og gode sofaer, og jeg hadde en god jakke jeg brukte som dyne.

Som finnmarking har Joakimsen vært ute en vinternatt før, og sier hun hadde i bakhodet at føret kunne bli vanskelig. Dermed hadde hun med seg ekstra skift i bilen.

Det har vært spennende dager med fullt trøkk for redaksjonen, forteller hun.

– Folk gjør en fenomenal innsats for å gi leserne informasjon og fortløpende dekke det som skjer, og det merkes at interessen er voldsom.

Christina Østtveit måtte ta skiene fatt for å komme seg til jobb.

– Drar seg til nå

– Det har vært en ellevill start på året for oss, med folk som har måttet overnatte på jobb og andre som måtte komme seg til jobb på ski, forteller ansvarlig redaktør Eivind Ljøstad.

Han skryter av en fantastisk bidragsvilje i redaksjonen, og flott respons fra leserne.

– Vi merker hvor viktige vi er når samfunnet stopper opp. Foreløpig har det heldigvis gått bra med tanke på liv og sikkerhet, så hittil har det vært mest gøy og interessant. Men det drar seg til nå, vi er på dag tre med ganske ekstremt vær, sier redaktøren.

Året har startet med trafikkrekorder og elleville abonnementsalgstall, forteller Ljøstad; i går tirsdag solgte avisa over 1200 abonnementer, og onsdag har de allerede solgt flere hundre.

– En vanlig god dag for oss er alt over 70 salg.

Vurderer å åpne artikler

– Noen lesere kommenterer om antallet lukkede saker i en slik unntakstilstand?

– Relativt sett er det svært lite av sånne tilbakemeldinger. Folk er vante til at saker er for abonnenter, akkurat som man i gamle dager måtte gå ut og kjøpe papiravisa når man skulle lese om ekstremvær, svarer Ljøstad, før han avslutter:

– Når det er sagt, prøver vi å ha noen saker med viktig informasjon åpne. Foreløpig har det ikke vært kritisk for liv og helse, men når det drar seg til vil vi ha mer åpent.

Powered by Labrador CMS