Hans Christian Vadseth. Foto: Birgit Dannenberg

Dumhet å invitere Viggo Kristiansen

Fevennen er ikke nådig mot det lokale journalistforbundets sommerkonferanse i dagens leder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Viggo Kristiansen vil til sommerkonferansen for journalister i Agder for å tale sin sak. Og arrangørene er spente på å høre hva han har å si.

Men leder i Norsk Journalistlag Elin Floberghagen understreker viktigheten av å holde tunga rett i munnen.

Pass på

– At saken i seg selv er interessant, har jeg ikke problemer med å se. Det er en av de mest dramatiske sakene landsdelen har hatt. Men de må passe på rollene sine. Man skal ikke bare gi ham en mikrofon og så være hans talerør. Det kan heller ikke være slik at domfelte skal miste retten til å snakke, så det er helt avhengig av hva slags kontekst dette settes inn i. Det må være noe annet enn en pressekonferanse for hans ankesak, sier NJ-lederen.

Floberghagen viser til at det ikke er noe nytt i dette.

– Det er klart at et slikt besøk vil skape stor interesse, men pressen selv har gjort dette mange ganger. Som blant annet da Grosvold inviterer Veronica Orderud i studio, forklarer hun.

Bedre skjønn

Sjefredaktør Hans Christian Vadseth i Fædrelandsvennen i Kristiansand mener invitasjonen er dumhet og har skrevet dette i dagens leder i avisen.

Selv om saken enn så lenge er hypotetisk, siden Kristiansen ikke har fått innvilget permisjon, håper Vadseth at den domfelte draps- og voldtektsmannen ikke kommer på konferansen.

– Det forutsetter at fengselsmyndighetene bruker bedre skjønn enn festivalarrangørene. Tar jeg feil i mine antakelser, skal jeg bruke tid og energi på det da, sier Vadseth.

Ingen problemer

Mangeårig krimreporter i Dagbladet Gunnar Hultgren mener det er helt greit at Kristiansen deltar på konferansen.

– Hvis han tilfredsstiller kravene sine til permisjon og vil komme dit, har jeg ikke problemer med det.

– Men jeg formoder at det er mulig å stille ham spørsmål når han først skal prate. Det er sikkert mange som vil stille spørsmål. I utgangspunktet vil jeg at folk skal prate mest mulig, sier Hultgren som understreker at han ikke dekket den såkalte Baneheia-saken.

Det lyktes ikke Journalisten å få politimesteren i Agder i tale tirsdag ettermiddag, men det er på det rene at politiet er blitt invitert til å delta på konferansen. Enn så lenge skal det ikke ha blitt drøftet om de skal stille.

Powered by Labrador CMS