Washington Post avblåser suspensjonen av en journalist.

Washington Post-journalist ble suspendert etter Twitter-meldinger om Kobe Bryant: Takker fagforeningen

Avisa avblåste suspensjon.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Washington Post har avblåst reaksjoner mot den politiske journalisten Felica Sonmez, som ble suspendert på bakgrunn av Twitter-meldinger hun delte kort tid etter nyheten om helikopterulykken der basketstjernen Kobe Bryant omkom.

Sonmez delte blant annet en Daily Beast-artikkel om voldtektssiktelsen mot Bryant fra 2004. Saken ble til slutt ikke strafferettslig behandlet.

Washington Posts nyhetsredaktør Tracy Grant uttalte at Sonmez ble suspendert mens avisa vurderte om Twitter-meldingene om Bryants dødsfall brøt med avisas sosiale medier-retningslinjer, og mente meldingene viste «dårlig dømmekraft som undergravde kollegers arbeid».

Suspensjonen skapte sterke reaksjoner, og fagforeningen Washington Post Guild kom med en uttalelse der de krevde at avisa stilte opp for Sonmez, både med tanke på trusler hun mottok og hennes ytringsfrihet:

«Vi ber innstendig om at The Post øyeblikkelig iverksetter nødvendige tiltak for Felicias sikkerhet, som de tidligere har gjort når journalister har mottatt trusler. Bedriften burde fordømme sjikane av de ansatte journalistene, la Felicia komme tilbake på jobb, avblåse alle sanksjoner og bidra med ressurser hun måtte trenge for å takle denne traumatiske opplevelsen», står det blant annet i uttalelsen.

Mer enn 300 medarbeidere signerte det åpne brevet til ledelsen.

Natt til onsdag norsk tid meldte Washington Post at Sonmez fikk komme tilbake, og at meldingene ikke brøt med retningslinjene selv om de var «ill-timed».

Onsdag takker Sonmez fagforeningen sin, og beskriver sin oppfatning av avisas og sjefredaktør Marty Barons opptreden:

«Washington Post-journalister strever for å oppfylle avisas målsetning, som lyder: 'avisa skal fortelle HELE sannheten den har tilgang til, om viktige forhold i USA og i verden.' Min suspensjon, og e-posten fra Baron om at mine Twitter-meldinger om en offentlig sak 'skadet denne institusjonen', har dessverre skapt forvirring om ledelsens forpliktelse til denne målsetningen.»

Videre:

«Jeg håper Washington Posts redaksjonsledere kommer til å prioritere både medarbeidernes sikkerhet i møte med trusler om fysisk vold, og at ingen journalist blir straffet for å fortelle sannheten.»

Powered by Labrador CMS