Alt tyder på at det var hyggelig på Spisestedet Feinschmecker i går kveld. Foto: Terje I. Olsson

Feinschmecker-middag før nedbemanning

Mens de ansatte i Hjemmet Mortensen venter på beskjed om hvor mange som må gå, holdt styret middag på Spisestedet Feinschmecker på Oslo Vest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ledelse og representanter for de ansatte hadde i går de avsluttende møter og undertegnet protokoller om nedbemanningsprosessen som har pågått de siste ukene i Hjemmet Mortensen. Forlagshuset må spare 160 millioner kroner, og administrerende direktør Anne Britt Berentsen skal mandag informere de ansatte om hvor mange stillinger som må kuttes.

Fin avskjed

Men sparetiltak til tross, da Hjemmet Mortensen skulle holde avskjedsmiddag for den danske Egmont-direktør Tommy Melle i går kveld, valgte de en av byens dyreste restauranter, spisestedet Feinschmecker på Oslos beste vestkant. Hva styremedlemmene spiste og drakk, vil ingen fortelle noe om. Heller ikke hva regningen kom på.

– Nei, vet du, det synes jeg er et forhold mellom restauranten og meg, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen i Hjemmet Mortensen.

Relasjon

– Er valget av en restaurant som Feinschmecker særlig klokt når du mandag skal fortelle at 100 medarbeidere må slutte?

– Dette var en middag som har vært planlagt i lengre tid. Det var en avskjedsmiddag for Tommy Melle som har sittet i styret siden 1989. Vi hadde en veldig hyggelig middag, og valget av Feinschmecker henger litt sammen med at far til Lars Erik Underthun, som driver stedet, tidligere jobbet i Hjemmet Mortensen, så vi har en slags relasjon der, sier hun.

– Hva tror du de ansatte synes om at dere går på den type restauranter i den situasjonen dere nå er i?

– Som sagt, vi hadde en veldig hyggelig middag, og de ansattes representanter var også med. Hva de synes, må du spørre dem om, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen.

Powered by Labrador CMS