Filter Nyheter og ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit lanserte tirsdag kveld Filter X. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Filter Nyheter og ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit lanserte tirsdag kveld Filter X. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lanserer Filter X – eget nettsted om politisk ekstremisme og netthat

Nylansering fra Filter Nyheter.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld lanserte Filter Nyheter sitt nye nettsted. Det har fått navnet Filter X.

– Vi har omsider samlet ekstremisme-stoffet vårt på et eget nettsted – tenkte det var riktig tidspunkt, skriver ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit på Facebook.

– Her er mye høyrerelevant back-katalog også. Håper å kunne bygge ut litt etter hvert med notiser om internasjonale hendelser og flere bakgrunnsartikler, fortsetter han.

Skjermdump fra Filter X
Skjermdump fra Filter X

Overfor Journalisten utdyper Klungtveit:

– Jeg tror det har blitt tydelig for enda flere lesere de siste dagene hvorfor vi i Filter lenge har prioritert å gjøre løpende undersøkelser rundt høyreekstremisme, netthat og tilstøtende temaer. Det er ikke noen annen norsk redaksjon som gjør det på akkurat denne måten i dag, så vi tenkte det var på tide å få ut fingeren med et eget nettsted.

Han legger til:

– Planen foreløpig er å supplere den undersøkende journalistikken vi uansett gjør i Filter Nyheter med enkelte ekstra nyhetsmeldinger og faktaflak etter evne. På lengre sikt ser vi på å formalisere samarbeid med andre og å eventuelt få nok crowdfunding eller andre midler til at man kan gjøre selvstendig graving og formidling der.

Prosjektet har så langt mottatt støtte fra Fritt Ord.

Powered by Labrador CMS