Vanskelige debatter

(LESERKOMMENTAR:) Peder Jensen, alias Fjordman, kommenterer kommentariatet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I Journalisten (http://www.journalisten.no/node/36869) deler ulike meningsbærere, deriblant NRKs Magnus Takvam og VGs Anders Giæver, sine erfaringer om den offentlige debatten. Giæver hevder å ha mottatt en truende kommentar høsten 2011 etter å ha skrevet negativt om meg. Dersom dette medfører riktighet er det selvsagt sterkt beklagelig. Ingen bør trues bare fordi de skriver noe man er uenig i.

Når det er sagt savner jeg en forståelse fra mange journalister for hvorfor det ofte finnes et undertrykt sinne i befolkningen. Det kan tenkes at mange er lei av hvordan spørsmål knyttet til masseinnvandring, islam og multikulturalisme blir behandlet av de etablerte mediene. De nevnte skribentene snakker selv om Eurabia-konspiratorikere og anser det som sin oppgave «å gå i rette med denne typen vås.» Burde det ikke først være deres oppgave å sjekke om dette virkelig er vås?

Til dags dato har ingen journalist, hverken her eller i andre land, klart å påvise en eneste konkret påstand fremmet av Bat Ye’or i hennes bok Eurabia som er uriktig. Jeg har selv brukt mye tid på å sjekke hennes påstander, noe nesten ingen av de såkalte kritiske og gravende profesjonelle journalistene gjør.

Den eneste mulige innvendingen som kan reises mot hennes teorier er at hun overvurderer betydningen av EUs pro-islamske og arabiske nettverk, men samtlige av dem er høyst reelle og bør snakkes om. Det er en grov unnlatelsessynd at massemediene nesten aldri gjør dette. Magnus Takvam og Anders Giæver representerer store mediehus som har ressurser til å grave i dette. Det burde være unødvendig for alternative blogger og ubetalte amatører å ta seg av denne jobben, men slik er det dessverre blitt i dag.

Powered by Labrador CMS