I tillegg til to fullformatskameraer, har Linda Næsfeldt blant annet med seg sitt gamle rosa og turkise Polaroid-kamera. Foto: Linda Næsfeldt

MITT UTSTYR: Når Linda Næsfeldt får dykke dypt i en historie trives hun best

Med seg har hun tre kameraer og litt av hvert av annet utstyr.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I spalta «Mitt utstyr» spør Journalisten norske fotojournalister hva de har i kamerabagen.

Linda Næsfeldt er frilansfotograf, og jobber for tiden mest for Dagbladet Magasinet og Aftenpostens A-magasinet.

Her kan du lese om hva andre fotografer har med i bagen.

– Hva har du i kamerabagen?

– Det er litt av hvert jeg drar rundt på. To Canon 5D og et gammelt Polaroid-kamera. Av objektiver klarer jeg meg ikke uten 40mm og det er uten tvil det objektivet jeg bruker mest. I tillegg finner jeg alltid plass til 24-70mm, 45mm TS og 24mm TS. Blits bruker jeg aldri, og har derfor to LED lamper. En stor og én som kan festes på kameraet. Sennheiser myggsett, iPhone lader og powerbank. Og helt til slutt, Mac og en HD.

Linda Næsfeldt er frilansfotograf for blant annet Dagbladet Magasinet og A-magasinet. Foto: Paal Audestad

– Utenom selve kameraet, hva klarer du deg ikke uten?

– Strengt tatt, kaffe. Ja, og samboeren min Paal og hunden vår Kodak. De er nok viktigere en kaffe!

– Hva er din sikreste (nød)løsning for å ta et kjapt og godt bilde i en pressa situasjon?

– Utstyrt med en iPhone med et elendig kamera utgår en opplagt mulighet ved behov for en nødløsning. Har ikke noe annet triks på lager enn å sørge for å være påskrudd og konsentrert fra start til slutt i enhver jobbsituasjon.

– Hva irriterer deg mest med fotografi i norske medier?

– Bilder som illustrerer teksten, og som ikke tilfører eller formidler noe av journalistisk verdi. Hverken i innhold eller stemning.

– Når trives du aller best i jobben?

– Når jeg får anledning til å dykke dypt i en historie, her hjemme eller langt avgårde, med mulighet til å formidle med en tydeligvisuell signatur. Å oppleve at de som slipper meg tett innpå, har tiltro til at jeg vil forvalte tilliten de gir meg med respekt, berører meg. Da flyttes trivsel over til meningsfullt.

– Hva er det rareste eller morsomste du har opplevd på jobb?

– Tilbake i 2004, på jobb for Dagbladet Magasinet, tok vi finansjournalistikken til et nokså uhøytidelig nivå og jeg fikk oppleve hvor sterk en orangutang er når den har bestemt seg for å rappe kameraet ditt. Det var nok både litt rart, men også morsomt, å være inne hos orangutangen Sol i dyreparken i Kristiansand da hun fikk i oppgave å velge ut ti norske aksjer ved å plassere magnetpiler på en børsoversikt. Apa viste seg å være suveren, sammenliknet med de godt betalte menneskelige fondsforvalterne.

Powered by Labrador CMS