Slik ser innholdet i Silje Katrine Robinsons kamerabag ut. Ofte lar hun 70-200mm bli igjen på kontoret, fordi den blir for tung. Foto: Silje Katrine Robinson

MITT UTSTYR: – Stå der, se dit, inn med magen. Da kan du ta et OK bilde på fem sekunder

Slik tar Silje Katrine Robinson et godt bilde på kort tid.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Silje Katrine Robinson er frilans fotojournalist, og jobber mest for Bergens Tidende, Vi over 60, Utdanning, Dagens Medisin, Klassekampen og På Høyden.

Her kan du lese om hva andre fotografer har med i bagen.

– Hva har du i kamerabagen?

– Jeg bruker Canon 5D mark 3 med en fast 35mm. I tillegg bruker jeg en makrolinse 50mm og en fast 85mm. 70-200mm har også plass i sekken, men den legger jeg av og til igjen på kontoret for jeg synes egentlig den er litt for tung å drasse på. Et ekstra hus er også med. Jeg har en blitz, to ekstra batteri og en haug med minnekort. I ytterrommet ligger det av og til en minipad til å sende bilder med dersom det haster med redigering.

– Utenom selve kameraet, hva klarer du deg ikke uten?

– Ja, det blir vel telefonen, da. Den må jeg jo ha med. Andre ting jeg ikke klarer meg uten er regntøy og matpakke.

– Hva er din sikreste (nød)løsning for å ta et kjapt og godt bilde i en pressa situasjon?

– I en pressa situasjon tenker jeg primært på plassering. Hvor kan jeg plassere vedkommende slik at han eller hun ikke får masse greier stikkende opp i bakhodet eller rundt beina.

Silje Katrine Robinson er frilansfotograf i Bergen. Foto: Privat

– Om mulig finner jeg en enkel spot i umiddelbar nærhet før jeg hilser på vedkommende, så kan jeg si stå der, se dit, inn med magen. Da kan du ta et OK bilde på fem sekunder.

– Hva irriterer deg mest med fotografi i norske medier?

– Jeg kan irritere meg over at det er så mange menn på bildene. Menn med makt, menn på vei til makt. Hvor er alle dyktige smarte kvinnene? Og så skulle jeg ønske jeg ble overrasket litt oftere.

– Når trives du aller best i jobben?

– Jeg trives best på jobb når jeg er ute på reportasjejobbing med en av mine skrivende frilanskollegaer. Jeg er så heldig at jeg har noen faste frilansere jeg jobber mye sammen med. Vi leverer reportasjer og artikler til forskjellige magasiner og tidsskrifter. Vi har det utrolig gøy på jobb, med latterkuler, åpenhet og super samarbeidsdynamikk. Gode vibber tror jeg menneskene vi intervjuer merker også. Når jeg opplever at folk slapper av, og er seg selv når de får besøk fra meg, trives jeg aller best i jobben. Da er det nydelig å være fotograf.

– Hva er det rareste eller morsomste du har opplevd på jobb?

– Jeg møtte engang en trommesjaman på jobb, det var ganske morsomt! Hun mente at det var flere indianerånder i rommet da jeg fotograferte henne, og sa at flere av dem sto rett bak meg. En av de rareste jobbene var kanskje å fotografere en yrkesdykker nede på 20 meters dyp, inne i en oppdrettsmerd, ute i en vestlandsfjord, med tusenvis av gigantiske laks som svømte rundt meg. Det var en ganske snodig dag på jobb.

Powered by Labrador CMS