Fridtjof Borø Nygaard har vært ansvarlig redaktør for tre aviser: Lister, Lindesnes og Søgne og Songdalen Budstikke. Nå legges sistnevnte ned. Foto: Schibsted Media
Fridtjof Borø Nygaard har vært ansvarlig redaktør for tre aviser: Lister, Lindesnes og Søgne og Songdalen Budstikke. Nå legges sistnevnte ned. Foto: Schibsted Media

Legger ned Søgne og Songdalen Budstikke etter 20 års drift

Klarte ikke å bli lønnsom.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det kommer frem i en pressemelding.

– Vi er en liten endagers-avis. Leserne våre er i hovedsak på papir og vi er uten digital posisjon i et marked preget av sterk konkurranse. Vi har i halvannet år forsøkt å endre driften for å overleve, men mener det nå er riktig å avslutte. Kommunene Søgne og Songdalen blir snart en del av Kristiansand kommune, og det er et strategisk riktig tidspunkt å avslutte på, sier ansvarlig redaktør Fridtjof Borø Nygaard i pressemeldingen.

Han er også publisher for avisene Lister og Lindesnes som ikke vil bli påvirket av nedleggelsen.

Én ansatt vil bli påvirket av nedleggelsen.

Avisen har eksistert siden 1999. Den hadde 2333 i opplagstall ved siste måling i sommer, en nedgang fra 2757 tidligere i år. Toppåret var 2013 da 3300 abonnerte på avisen. Avisen skal aldri ha vært særlig lønnsom og har gått med tap lenge, ifølge Nygaard.

– Det siste halvannet året er det utført betydelige endringer for å forsøke å få til en sunn drift. Disse har vi ikke lykkes med, sier styreleder i avisen, direktør for lokalaviser i Schibsted, Sturle Rasmussen, i pressemeldingen.

«Leserne får dekket sine nyhetsbehov gjennom NRK, Fædrelandsvennen og N247. Schibsted inngikk i september en betinget avtale med Polaris Media om å selge sine lokalaviser på Sørlandet, og Polaris Media har blitt informert om beslutningen om nedleggelse,» skriver Nygaard i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS