VG kom til stedet da Tom Hagen ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap tirsdag morgen. Bildet er tatt litt senere i dag.

VG fortalte hele Norge om pågripelsen av Tom Hagen:
– Har prioritert saken siden forsvinningen ble kjent

Hjelper å ha folk som er ekstremt dyktige i jobben sin, sier nyhetsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da Tom Hagen, ektemannen til antatt døde Anne Elisabeth Hagen, ble pågrepet i Lørenskog rundt klokken 08.30 tirsdag morgen, var journalister fra VG rett i nærheten.

Få minutter senere kunne VG fortelle om nyheten, og sette opp direktesending ved siden av Hagens tomme bil langs veien. Ikke før politiets pressekonferanse et par timer senere, fikk andre medier offisielt bekreftet VGs opplysninger om pågripelsen.

Krimkommentator Øystein Milli intervjues av videjournalist Natalie Remøe Hansen der Tom Hagen ble pågrepet tirsdag.

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken forteller til Journalisten at informasjonsmengden avisa satt på i dag, har stor sammenheng med innsatsen de har lagt ned i forkant.

– Vi har prioritert denne saken fra tidspunktet vi ble kjent med forsvinningen. Det at vi har lyktes med god dekning, handler om prioritering, om dedikasjon og at vi har vi Norges beste krimgruppe. Det hjelper å ha folk som har jobbet med et fagfelt i mange år, og som er ekstremt dyktige i jobben sin, sier Håndlykken om medarbeiderne sine.

Håndlykken forteller at krimreporterne Gordon Andersen og Ådne Husby Sandnes, og krimkommentator Øystein Milli, har hatt saken som sin hovedprioritet.

I tillegg har hele VGs krimgruppe, VGTV, samt VGs fotoavdeling bidratt tungt. Dette har vært et lagarbeid, derfor er bylinen også lang, sier Håndlykken.

Lenge var det tilsynelatende langt mellom framskrittene i etterforskningen, men tirsdag forteller VG også at det skal ha foregått en hemmelig etterforskning av Tom Hagen siden før juni i fjor.

– Vi har hatt som mål hele tiden å vite mest mulig om etterforskningen og dekke saken best mulig, fra alle perspektiver. Slikt krever tid til kildearbeid, det krever standhaftighet, og at de rette reporterne får lov til å dedikere seg til oppgaven, sier nyhetsredaktøren.

– Når fikk VG vite om den kommende pågripelsen?

– Jeg kan si at det har vært viktig for oss å være i en posisjon der vi kunne dokumentere en eventuell pågripelse, men jeg kan ikke i gå i nærmere detalj enn dét.

– Hvor lenge har VG kjent til den hemmelige etterforskningen?

– Per nå kommer jeg ikke til å gå nærmere i detalj inn på hvordan vi har jobbet, avslutter Håndlykken.

Powered by Labrador CMS