Enige om ny avtale: Fra venstre Gøril Huse, Jørgen Lohne og Trude Greni.
Enige om ny avtale: Fra venstre Gøril Huse, Jørgen Lohne og Trude Greni.

Mentor Medier skal fortsatt lage Klar Tale

Vant anbudskonkurransen om produksjon og drift av lettlestavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lettlest Media AS i Mentor Medier vant anbudskonkurransen om produksjon og drift av lettlestavisen Klar Tale fra 2023 til 2027. Det har Stiftelsen Klar Tale avgjort. Det kommer fram i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Stiftelsen er svært tilfreds med at vi kan undertegne en ny avtale med Lettlest Media AS og Mentor Medier om produksjon av Klar Tale på nett og papir, sier styreleder Jørgen Lohne i pressemeldingen.

Lettlest Media AS har hatt anbudet på produksjonen av lettlestavisen Klar Tale siden 2008.

– Redaksjonen i Lettlest Media har gjort et svært godt arbeid de årene de har produsert avisen til nå, og vi er sikre på at det vil fortsette. Redaksjonen viser også interesse og vilje til omstilling og endring, noe som er helt nødvendig i den medievirkeligheten vi har, sier Lohne.

Redaktør Gøril Huse sier i pressemeldingen at hun er glad for å kunne fortsette å lage avisen Klar Tale.

– Å produsere en avis i alle kanaler for folk som trenger et lettlest avisprodukt, er en oppgave med mening. Vi er svært glade for å kunne fortsette med å lage god journalistikk til våre lesere.

Redaktøren mener også det er viktig for demokratiet at alle skal få muligheten til å tilegne seg informasjon gjennom mediene på et lettlest språk, også for å kunne delta i samfunnsdebatten.

Trude Greni, styreleder i Lettlest Media og HR-og organisasjonsdirektør i Mentor Medier, er også fornøyd med at Lettlest Media får fortsette med å produsere Klar Tale.

– Det er et viktig samfunnsansvar å lage Klar Tale. Vi anerkjenner det gode arbeidet som er gjort og som redaksjonen nå får muligheten til å fortsette med, sier hun.

Hun legger til at Klar Tale passer godt inn Mentor Mediers portefølje av meningsbærende aviser.

Avtalen om ny anbudsperiode ble underskrevet tirsdag denne uka.

Powered by Labrador CMS