Journalist Thomas Frigård er med på å lage Gull & Gråstein-konferansen. Foto: Roger Aarli-Grøndalen

Satser på frilansere og graving på årets «Gull & Gråstein»

Utvider innholdet.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har utvidet det faglige innholdet i konferansen, og med dette får deltakerne enda større utbytte av arrangementet, skriver Thomas Frigård i en e-post til Journalisten.

Han er medlem av komiteen som lager årets «Gull & Gråstein»-konferansen, som arrangeres av Norsk Journalistlag (NJ) og Norsk Redaktørforening i Drammen neste helg.

Konferansen samler journalister og redaktører på Østlandet, og det faglige innholdet er større enn på flere år, påpeker Frigård.

I år har de satset spesielt på undersøkende journalistikk og metode, samt på innhold for frilansere.

– Jeg anbefaler redaktørene å sende både journalistene og seg selv på denne konferansen. Den gir mye faglig påfyll til en svært billig penge, sier Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening og medlem av Gull & Gråstein-komiteen.

Konferansen har vært arrangert siden 2006 og på programmet står også kulturjournalistikk, miljøjournalistikk og hvordan man kan lage en vellykket podkast.

Blant annet kommer journalist og forfatter James Bloodworth fra England for å inspirere til mer avslørende journalistikk i både små, mellomstore og store redaksjoner, Arne Jensen, skal innføre i innsynsrett og offentlighet, Steffen Fjærvik ved Institutt for journalistikk gir et kurs i intervjuteknikk og sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, tar temperaturen på medienorge. Åpningstalen er det NJ-leder Hege Iren Frantzen som skal stå for.

Påmeldingsfristen går opprinnelig ut torsdag kveld, men Frigård sier at de kommer til å ta imot påmeldinger helt fram til mandag. Han oppfordrer imidlertid alle til å melde seg på så raskt som mulig.

Powered by Labrador CMS